Δημήτρης Γάκης: Ο Νεκτάριος αποτελεί παράδειγμα για όλους μας – Η λειτουργία  ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο να γίνει στόχος όλων μας

Λίγο πριν ορκιστεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ο Δημήτρης Γάκης καταλαμβάνοντας ως πρώτος επιλαχών τη θέση του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού μίλησε στην ΕΡΤ Ρόδου και στην Μαριέτα Γαβριλιώτη. Αναφέρθηκε στο φίλο και συναγωνιστή του Νεκτάριο αλλά  και στο στόχο που θέτει ως κυρίαρχο και δεν είναι άλλος από την λειτουργία ακτινοθεραπευτικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Για την απόφαση του να δεχτεί τη θέση του Νεκτάριου ο κ.Γάκης ανέφερε: «Αυτό ήταν ένα πικρό ποτήρι που δεν θα ήθελε κανένας να πιεί. Όμως υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, κάποιες διαδικασίες που προχωρούν. Εμένα ο Δωδεκανησιακός λαός με τίμησε με την πρώτη επιλαχούσα θέση στο ψηφοδέλτιο και σαν επιλαχών οφείλω να συνεχίσω να  τους εκφράζω , να τους αντιπροσωπεύω, να ανταποκρίνομαι στα προβλήματα του και στις επιθυμίες του. Αυτός είναι ο λόγος που νίκησε τις πρώτες επιφυλάξεις μου, τα πρώτα σκιρτήματα  συνείδησης και αποφάσισα να συνεχίσουμε, γιατί όλοι έχουμε ευθύνη, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον με την απώλεια του Νεκτάριου. Αυτή την απώλεια οφείλουμε  να την καλύψουμε για να  συνεχίσει  ο Δωδεκανησιακός λαός να εκφράζει την αγάπη του στο ΣΥΡΙΖΑ και σε εμάς όλους που θέλουμε να τον εκπροσωπούμε».

Μίλησε πιο προσωπικά για τον φίλο, σύντροφο  Νεκτάριο: «Ήμασταν πολύ φίλοι, πολύ σύντροφοι, κουμπάροι, είχαμε σχέση και προσωπική και οικογενειακή αλλά κυρίως πολιτική. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο. Ο Νεκτάριος είχε μια υπέροχη σταδιοδρομία μέσα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Έκανε πάρα πολλά έργα. Είδαμε στην εξόδιο ακολουθία πόση αγάπη, εκτίμηση και αποδοχή είχε από τον κόσμο για τις πράξεις και τη δράση του. Πρώτη φορά είδαμε τόσες αντιδράσεις αγάπης. Μια μεγάλη εκτίμηση που εκδηλώθηκε με την απώλεια του. Είναι ένα δίδαγμα που άφησε για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας πολιτικός. Δεν είναι μόνο τα έργα που θα κάνει αλλά και το πως θα εκπέμπει την εμπιστοσύνη στους πολίτες και πως θα εισπράττει την αγάπη από αυτούς».

Στην ερώτηση αν θα θέσει κάποιο στόχο το επόμενο διάστημα απάντησε ως εξής: «Ήρθαν όλα παρά πολύ γρήγορα, όσο και αν γνωρίζαμε, δεν θέλαμε να το περιμένουμε. Ο στόχος που θα θέσω στο λίγο διάστημα που υπάρχει μπροστά αλλά θα συνεχίσει και μετά από όποιαν θέση και αν έχω, θα είναι μια σοβαρή παρέμβαση στα θέματα υγείας. Θα προσπαθήσω αυτή η παρέμβαση να μην είναι ούτε προσωπική, ούτε κομματική, να είναι μια συλλογική παρέμβαση. Είναι ώρα να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας ως Δωδεκανήσιοι για να μπορέσουμε να πετύχουμε πράγματα.

Αυτό το lobby των Δωδεκανησίων που λέγαμε τόσο καιρό να κάνουμε μας οδηγούν τα προβλήματα να το υλοποιήσουμε.  Αυτές τις κοινές προσπάθειες τις έχω κάνει πράξη στο παρελθόν αρκετές φορές σε άλλα σοβαρά θέματα  της Δωδεκανήσου με ερωτήσεις και τροπολογίες που υπέγραφαν βουλευτές όλων των κομμάτων. Το μέγα θέμα με το οποίο έχει πρόβλημα ο τόπος μας είναι το ακτινοθεραπευτικό. Το λένε όλοι. Πρέπει να λυθεί. Δεν μπορεί να έχεις ανθρώπους να κάθονται ένα μήνα στην Αθήνα να κάνουν ακτινοβολίες, να τους ταλαιπωρείς, με έξοδα, αλλαγή ζωής… Είναι ανεπίτρεπτο. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όχι μόνο στο πολιτικό αλλά και στο κοινωνικό επίπεδο. Πρέπει οι οικονομικοί παράγοντες να καθίσουν μαζί με τους πολιτικούς να βρουν ένα τρόπο για τη δημιουργία και στη συνέχεια για τη λειτουργία του. Δεν μπορεί η Ρόδος με τέτοια θέση στην τουριστική αγορά να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδα, όπου δεν μπορεί το κράτος. Έναςδεύτερος στόχος θα είναι η δημιουργία ενός Ινστιτούτου Πολλαπλού Μυελώματος».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο κ. Γάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους Δωδεκανήσιους: «Θέλουμε  οι Δωδεκανήσιοι να συνεχίσουν να δείχνουν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους απογοητεύσουμε, δε θα τους προδώσουμε».

Pin It on Pinterest

Share This