Οι Τούρκοι βραβεύουν τον δήμαρχο Σύμης ως τον καλύτερο πολιτικό της χρονιάς

Οι Τούρκοι από την γειτονική επαρχία των Μούγλων , βραβεύουν σήμερα το βράδυ τον δήμαρχο Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα ως τον καλύτερο πολιτικό της χρονιάς. Είναι τα καθιερωμένα βραβεία στα Μούγλα, στην πρωτεύουσα της εκεί  Περιφέρειας, που γίνονται κάθε χρόνο.

Ο Δήμαρχος Σύμης είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα τιμήσουν και αφορμή για αυτή τη βράβευση, στάθηκε η στάση του στα θλιβερά γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου στη Ρόδο και την φονική κακοκαιρία. Ο δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία συνόδευσε τους συγγενείς του ενός θύματος στα απέναντι παράλια, στα Μούγλα από τη Σύμη και μεσολάβησε ώστε να κινηθούν άμεσα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να παραλάβουν τη σορό οι συγγενείς, χωρίς να έχει αρμοδιότητα να το κάνει.

Η στάση του εκτιμήθηκε τόσο από τους συγγενείς , οι οποίοι ζήτησαν να είναι ο μόνος πολιτικός που θα παραβρεθεί στην κηδεία του, όσο και από τις τουρκικές αρχές, οι οποίοι για το γεγονός αυτό τιμούν τον Λευτέρη Παπακαλοδούκα, θεωρώντας ότι η στάση του και η συμπεριφορά του αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των τουρκικών αρχών από τα απέναντι παράλια με τον Δήμαρχο Σύμης είναι εξαιρετικές , στα πλαίσια μιας συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού κυρίως με σκάφη αναψυχής στην γειτονική όμορφη Σύμη και στην διατήρηση της ηρεμίας των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην περιοχή αυτή.

rodosreport.gr

unnamed

Pin It on Pinterest