Επίσκεψη του πρέσβη της Φιλανδίας κ. Pauli Mäkelä στον Δήμαρχο Ρόδου

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον πρέσβη της Φινλανδίας κ. Pauli Mäkelä και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν στο μείζον ζήτημα της εισροής και διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών εισροών, που ταλανίζει την χώρα μας όπως και όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, για την επέκταση της τουριστικής περιόδου τους χειμερινούς μήνες και το κάλεσμα προς όλους τους επιχειρηματίες και φορείς για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα ζήτησε την επιρροή του πρέσβη στη χώρα του, ώστε να γίνει επαφή με τα ασφαλιστικά ταμεία της Φινλανδίας που καλύπτουν δαπάνες διακοπών των συνταξιούχων, προκειμένου να δρομολογηθούν προγράμματα τουρισμού τους χειμερινούς μήνες στη Ρόδο, δεδομένου ότι οι κλιματολογικές συνθήκες στη Ρόδο είναι ιδανικές σε σχέση με τον παγερό χειμώνα της Φινλανδίας.

Τέλος, έγινε συζήτηση για προσέλκυση επενδυτών και προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ξεπεράσει η χώρα μας την οικονομική κρίση.
Ο κ. Πρέσβης, τον οποίο συνόδευσε ο Eπίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας στη Ρόδο κ. Γιάννης Μανούσος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναλυτική ενημέρωση, την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για στενότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των δεσμών του νησιού μας με τη Φινλανδία.

Pin It on Pinterest

Share This