Συναντήσεις Δημάρχου στο περιθώριο της έκθεσης του Μουσείου Λούβρου

Με την υπερηφάνεια που νοιώθει ο πρώτος πολίτης του νησιού, ο Δήμαρχος Ρόδου, για το νησί και τους ανθρώπους του, έναν τόπο με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό χιλιετιών, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσίασε την ιστορική διαδρομή της Ρόδου ανά τους αιώνες, καθιστώντας κοινωνούς της μοναδικότητας αυτού του νησιού και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Λούβρου και τους δημοσιογράφους γαλλικών μέσων ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι αιρετοί εκπρόσωποι του τόπου μας, σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο, στο πλαίσιο της έναρξης της σπουδαίας έκθεσης – αφιέρωμα, με τίτλο «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» που διοργανώνει το Λούβρο. Η συμμετοχή των δημοσιογράφων ήταν μεγάλη και αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον τους για τη Ρόδο.
Τις εντυπώσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ κέρδισε η παρουσίαση με σύγχρονα μέσα, της ιστορίας της Ρόδου, των μνημείων που αποτυπώνουν τα ίχνη διαφόρων πολιτισμών από τους Φοίνικες και τους Μινωίτες μέχρι τους Ιωαννίτες Ιππότες. Η έκθεση εγκαινιάζεται απόψε και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2015
Στο περιθώριο της έκθεσης ο δήμαρχος είχε συναντήσεις με τον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και τον εκπρόσωπο του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών κ. Δελληγιάννη, στον οποίο έδωσαν συγχαρητήρια για την για την επιτυχή παρουσίαση της Ρόδου στη συνέντευξη.τύπου
Το ενδιαφέρον όλων εστιάσθηκε στην ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τα Μνημεία της Ρόδου και φυσικά στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.
Στις συναντήσεις το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Δωδεκάνησα Αλίκη Μοσχή.

IMG_2223 IMG_2220 IMG_2217