Μήνυμα Δημάρχου Ρόδου για την διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή

Η ανθρώπινη δραστηριότητα και η τεχνολογική εξέλιξη έχουν επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον με αποτέλεσμα την δραματική εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής και την μείωση της βιοποικιλότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κοινωνιών.
Από τις 30 Νοεμβρίου 2015 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η Ετήσια Σύνοδος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, COP21, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για το στόχους και τις δεσμεύσεις που έχουν τεθεί καθώς θα αντικαταστήσει το πρωτόκολλο του Κυότο.
Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν όλους μας και θα συζητηθούν στην COP21 είναι η μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η προσαρμογή στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έναρξη της συνόδου και ευελπιστούμε καταρχάς, σε μια καθολική και δεσμευτική συμφωνία από όλες τις χώρες που θα θέσει το πλαίσιο για τη μετάβαση προς κοινωνίες και οικονομίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θα είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής μεταβολής ώστε να αναχαιτιστεί η θέρμανση του πλανήτη πριν αυτή φτάσει το όριο αύξησης των 2οC.
Πρέπει όλοι να συνδράμουμε και να συμμετέχουμε με υπεύθυνο, συστηματικό τρόπο σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που καταβάλλονται για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα έτσι ώστε να υιοθετηθεί στο Παρίσι, με την COP21, μία νέα διεθνής συνθήκη για την προστασία του κλίματος.

Pin It on Pinterest

Share This