Στο εδώλιο 8 πρώην δήμαρχοι της Ρόδου για τις χωματερές

Εννέα πρώην αιρετοί, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν δήμαρχοι στη Ρόδο το 2010, θα καθίσουν στο σκαμνί για τις χωματερές που δημιουργήθηκαν στο νησί κατά τη θητεία τους…

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν την Παρασκευή (14/02) οκτώ πρώην δήμαρχοι του νησιού και ένα αντιδήμαρχος για χωματερές που “ξεφύτρωσαν” στο νησί κατά τη θητεία τους.

Υπόλογοι είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας Στέλιος Ρηνιού και οι πρώην δήμαρχοι Αταβύρου Νίκος Τσουκαλάς, Νότιας Ρόδου Μανόλης Σαββής, Λινδίων Μανόλης Παλλάς, Αφάντου Σάββας Διακοσταματίου, Πεταλούδων Μιχάλης Κορδίνας, Καμείρου Δημήτρης Κρητικός, Ιαλυσού Στέργιος Στάγκας και Καλλιθέας Γιάνης Ιατρίδης.

Οι προαναφερόμενοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πιάστηκαν τον Μάρτιο του 2010 να προκαλούν ρύπανση και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον, καθώς δεν διαχειρίστηκαν, όπως είχαν υποχρέωση, τα στερεά απόβλητα της περιοχής τους, δημιουργώντας έτσι κινδύνους για την υγεία και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Απεναντίας, επέτρεψαν τη χρήση χωματερών στους δήμους Αρχαγγέλου και Αφάντου, χωρίς τα σκουπίδια να διαχωρίζονται ανά κατηγορίες όπως προβλέπει η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επικίνδυνα απόβλητα. Επίσης, δεν φρόντισαν για την απαγόρευση εισόδου στους χώρους αυτούς, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν πολίτες χωρίς τον οποιονδήποτε έλεγχο.

Πηγή : news247.gr

Pin It on Pinterest