Δήλωση της Λίτσας Φτακλάκη για την πτήση από Σουηδία – «Μα ποιος τελικά κυβερνά αυτή τη χώρα;»

Μόλις χθες (1.07.2020) ενημερωθήκαμε δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, του κ. Πέτσα για την απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από Σουηδία προς Ελλάδα έως τις 15.07.2020, μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, που προκάλεσε και ευλόγως, τη δυσαρέσκεια της υπουργού εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde , καθώς προγραμματισμένες πτήσεις από τη Σουηδία ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή, με ότι αυτό σημαίνει!

Πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» προσγειώνεται σήμερα (2.07.2020) στη Ρόδο, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», πτήση της TUI από τη Στοκχόλμη παρά την επίσημη απαγόρευση!! Και ενώ όλοι διερωτόμασταν ποιος έδωσε την εντολή να προσγειωθεί η συγκεκριμένη πτήση της TUI, την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο υπουργός τουρισμού, ο κος Θεοχάρης στο MEGA, στην εκπομπή LIVE-NEWS.

Δια στόματος του υπουργού η εν λόγω πτήση είναι νόμιμη και πήρε άδεια γιατί είναι «ειδική πτήση»!! Χαρακτηρίσθηκε ως «ειδική πτήση» καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοχάρη , μετέφερε Σουηδός δημοσιογράφους. Όμως, τελικά καμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς από την ‘επίμαχη’ πτήση, εισήλθαν στο αεροδρόμιο, τουρίστες που δήλωναν πως ήλθαν στη Ρόδο για διακοπές.

Ποιος έδωσε την ‘ειδική άδεια’ για να προσγειωθεί η εν λόγω πτήση; Ο ίδιος ο κος Θεοχάρης; Ο οποίος τελικά πως νομιμοποιείται να αποφασίζει ποια πτήση θα έρχεται και ποια όχι στην Ελλάδα παρά τις επίσημες κυβερνητικές απαγορεύσεις;

Να μας απαντήσει ο υπουργός τουρισμού, ποιος ο λόγος να δοθεί άδεια προσγείωσης στην καθ’ όλα κανονική πτήση της TUI, ενώ πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών ακυρώθηκαν. Εξ’ ου και η δυσαρέσκεια της υπουργού εξωτερικών της Σουηδίας, η οποία μετά από αυτό το ‘φιάσκο’, δήλωσε «πως οι πολίτες της χώρα της πρέπει να το σκεφτούν αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι»!!

Αν συνδυάσουμε και το πρόσφατο πολυδιαφημιζόμενο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου τουρισμού με την ηγεσία της TUI, εύλογοι οι συνειρμοί και φυσικά τα συμπεράσματα!!

Μα ποιος τελικά κυβερνά αυτή τη χώρα;

Γράφει

Ελευθερία Φτακλάκη

Πολιτικός Επιστήμων/Διεθνολόγος

Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Κινήματος Αλλαγής

πρώην Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ν.Αιγαίου