Δήλωση Γιώργου Υψηλάντη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ενεργειακής Α.Ε.

Η απόφαση μου να παραιτηθώ από τη ΔΕΥΑΡ εξ’ αιτίας του Καλλικράτη, προκειμένου να μετέχω στις εκλογές ως επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ, υπήρξε απολύτως συνειδητή, εξαιρετικά δύσκολη κι όπως αντιλαμβάνεται κανείς με τεράστιο προσωπικό κόστος. Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή γι’ αυτό.

Ο κ. Περιφερειάρχης μου ζήτησε να προσφέρω επαγγελματικά τις υπηρεσίες μου στην Περιφέρεια, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ενεργειακής Α.Ε. και για το λόγο αυτό με πρότεινε ως μέλος του Δ.Σ. της συγκεκριμένης εταιρείας και όχι ως πολιτικό εκπρόσωπο της παράταξής του, στην οποία άλλωστε δεν ανήκα και δεν ανήκω πολιτικά.

Επιστρέφοντας από ολιγοήμερο ταξίδι, είχα τη δυνατότητα να συναντηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη και να του εξηγήσω ότι δεν έχω καμιά αντίρρηση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός πλέον, σ’ οποιονδήποτε τις χρειάζεται. Ωστόσο κατέστησα σαφές ότι δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από την αιρετή θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ προκειμένου να αναλάβω την προσφερόμενη θέση στην εταιρεία της Περιφέρειας, κάτι που έγινε απόλυτα κατανοητό και σεβαστό κι από τον ίδιο. Ταυτόχρονα τον ευχαρίστησα για την εκτίμησή του στην επιστημονική και επαγγελματική μου κατάρτιση και στο πρόσωπό μου γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας μου και πριν καν τοποθετηθώ δημόσια επί του θέματος, ορισμένοι βιαστικοί, βρήκαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις προσωπικές τους πικρίες και απωθημένα, υπηρετώντας βεβαίως τους προσωπικούς τους σχεδιασμούς και διαδρομές. Δικαίωμά τους.

Η δική μου θέση είναι απλή και ξεκάθαρη.

  • Σ’ όλη μου τη ζωή εργάζομαι σκληρά. Δεν βρήκα έτοιμα, ούτε μου χάρισε κανείς τίποτα.
  • Πιστεύω στους πολιτικούς με ένσημα κι όχι στους αργόμισθους επαγγελματίες της πολιτικής.
  • Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του άλλου στην εργασία.
  • Είναι επίσης τελείως ανόητο να ταυτίζει κανείς σε οποιοδήποτε επίπεδο τον εργαζόμενο με τον εργοδότη του. Δεν ταυτίζονται σώνει και καλά οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις πολιτικές της όποιας κυβέρνησης, οι δημοτικοί υπάλληλοι με την πολιτική της κάθε δημοτικής αρχής, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους ξενοδόχους, οι εργατοϋπάλληλοι με τα αφεντικά τους.

Τέλος, θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα σ’ όσους θεωρούν ότι βρήκαν τρόπο να πλήξουν ή να φιμώσουν την ΡΟΠΟΑΝ. Είμαστε δημοτική παράταξη με ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό. Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο και στα δρώμενα του τόπου είναι αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη. Έχουν πέντε χρόνια μπροστά τους να το διαπιστώσουν και να το χωνέψουν όλοι!

Pin It on Pinterest