Διευκρινιστική δήλωση του Γιάννη Παππά για το «rooms to let» και «Chris-Craft»”

Δήλωση Γιάννη Παππά

Σε συνέχεια του άρθρου μου, “Ο κ. Τσίπρας θέλει να επιστρέψει η Ελλάδα στον τουρισμό των «rooms to let» και του «Chris-Craft»  και προ του κινδύνου παρανοήσεων, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:
Θα ήταν ό,τι χειρότερο να μην αναγνωρίσει κανείς την προσφορά στην τουριστική μας ανάπτυξη των ενοικιαζομένων δωματίων και την αναγκαιότητα στήριξής τους στα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά την επικράτεια.

Κάνοντας τον συγκεκριμένο παραλληλισμό και αναφερόμενος αποκλειστικά και μόνο στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον τουρισμό, μίλησα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν τα γνωστά σε όλους μας «rooms to let» τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 με περιορισμένες παροχές στους επισκέπτες τους που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το σήμερα.

Όσο για το «Chris-Craft» αποτέλεσε μια παροχή που πριν από 20 ή 30 χρόνια θεωρούνταν από μεγάλο μέρος των επισκεπτών μας πολυτέλεια.

Σε ό,τι με αφορά, έχω ταχθεί εξ αρχής και κατά την διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και μετεκλογικά, πάντα αρωγός σε κάθε αίτημα του τουριστικού κλάδου και υπογραμμίζω πάντα μετ’ επιτάσεως την σημασία του τουρισμού ως την πλέον σοβαρή παράμετρο της ελληνικής οικονομίας.
Εκτιμώ ότι η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, που καταβάλλει καθημερινά μεγάλες προσπάθειες για ένα καλύτερο τουριστικό προϊόν, «βιάστηκε» να προβεί σε ανακοίνωση με την οποία αδικεί τις πολιτικές μου θέσεις και προσπάθειες για τον τουρισμό μας, παρανοώντας τη φράση μου «rooms to let» που χρησιμοποίησα αλληγορικά.

Κοινός παρονομαστής στις προσπάθειες όλων ανεξαιρέτως, των πολιτικών εκπροσώπων και κοινωνικών φορέων ενός τόπου, είναι η πραγματική ανάπτυξη του τόπου και μόνον αυτή.

Pin It on Pinterest