Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την ΕΡΑ Ρόδου και τη σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας

Ο βουλευτής Δ/νήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου:

«Σήμερα, που εορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, τα ραδιοκύματα της ΕΡΑ συνεχίζουν να μεταδίδουν στο Νότιο Αιγαίο την ψύχραιμη, έγκυρη και δίχως σκοπιμότητες και δεσμεύσεις ενημέρωση. Συνεχίζουν να αποτελούν τη «Φωνή» της δωδεκανησιακής συνείδησης και της πολιτιστικής ταυτότητας, αναδεικνύοντας το μοναδικό ρόλο και την επιρροή ενός μέσου που προσεγγίζει το μεγαλύτερο κοινό στα νησιά του Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, ο φετινός εορτασμός βρίσκει την ΕΡΑ Ρόδου  60  χρόνια μετά την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του σταθμού. Την ίδια στιγμή που υπογραμμίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η ανάγκη για την ύπαρξη ραδιοφωνικών σταθμών παντού στον κόσμο, τα «ραδιοκύματα» της κυβέρνησης καθυστερούν όταν πρόκειται για την ισότητα στην πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αυτό αγαθό.

Η φωνή όμως της ΕΡΑ Ν. Αιγαίου συνεχίζει να ακούγεται, δυνατά και αντικειμενικά, διότι πίσω από το μικρόφωνο, υπάρχουν οι εργαζόμενοι που τη στηρίζουν, οι νησιώτες που θέλουν τη ψύχραιμη, έγκυρη και δίχως σκοπιμότητες και δεσμεύσεις ενημέρωση.

Ας γιορτάσουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου χαιρετίζοντας όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Ρόδου και κάνοντας ό,τι καλύτερο για να συνεχίσει να εκπέμπει με το ίδιο ισχυρό σήμα και αύριο.»

Pin It on Pinterest