Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

«Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014»

«Η αριστερά νίκησε! Ο λαός επιβεβαίωσε τη θέληση του να προχωρήσει μπροστά για να ανατρέψει την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, είναι μια ιστορική στιγμή για την αριστερά, ένα αποφασιστικό μήνυμα για Δημοκρατία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Ο ελληνικός λαός, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας αγώνων και ανατροπής του πολιτικού μείγματος που καταδυναστεύει τους λαούς της Ευρώπης, του συστήματος που διαμορφώνει το πολιτικό τοπίο της οικονομικής στασιμότητας.

Μας καλεί να κάνουμε πράξη, όλοι μαζί, τα καλύτερα όνειρά μας γι’ αυτόν τον τόπο, για μας τους ίδιους, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Στα Δωδεκάνησα, δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα. Δώσατε ένα σπουδαίο αγώνα με ήθος, συμμετοχικότητα και στόχο. Και οι συμπολίτες μας τον κατανόησαν.

Αυτό επιβεβαιώνεται με τα πολύ θετικά για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα. Η διαφορά με τη ΝΔ μειώθηκε σημαντικά,  οι Δωδεκανήσιοι καταδίκασαν στην πλειονότητα τους τις πολιτικές της λιτότητας. Τα ποσοστά που έλαβε η ριζοσπαστική αριστερά είναι χαρακτηριστικά: Στο σύνολο της Δωδεκανήσου ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό των εκλογών του 2012 κατά δύο (2) μονάδες  ανεβάζοντας το ποσοστό στο 24,97%. Θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα τα ποσοστά στη Νίσυρο (39,87%) και στη Λέρο (34,34%), που αποτελούν πανεθνικό «ρεκόρ» σε επίπεδο Δήμου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους φίλους και στους συντρόφους για την επιτυχημένη μάχη που έδωσαν, όπως και στους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν. Σε όλα τα νησιά η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη.

Θα ήθελα, σε αυτό το σημείο να απευθυνθώ σε όλους τους συντρόφους και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, όλους εσάς, που μαζί πορευτήκαμε σε αυτό τον κρίσιμο αγώνα. Χαιρετίζω και συγχαίρω τα μέλη και τα στελέχη μας σε κάθε σημείο της Δ/νήσου, που όλο αυτό τον καιρό με αυταπάρνηση και με δυναμισμό και δούλεψαν γι’ αυτή τη δύσκολη, απαιτητική  και σύνθετη τριπλή εκλογική αναμέτρηση.

Χαιρετίζω τους χιλιάδες Δωδεκανήσιους που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Θα τιμήσουμε την ψήφο αυτή των πολιτών με ευθύνη και αποφασιστικότητα στο Ευρωκοινοβούλιο, σε κάθε θεσμό συμμετέχουμε.

Η νίκη αυτή είναι και η δική σας δικαίωση. Η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ηχηρό «παρών» των εργαζομένων, θα είναι το ισχυρό «παρών» του λαού στις μετεκλογικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διότι, μια νέα πολιτική πραγματικότητα διαμορφώνεται.

Ένα λαϊκό ρεύμα δημιουργικής ανατροπής.

Ήταν μόνο η αρχή.

Μαζί θα συνεχίσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε σελίδα.

Να επιστρέψουμε σε πολιτικές ανάπτυξης!

Για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.»

Pin It on Pinterest