Δήλωση Δημήτρη Γάκη για 66η επέτειο ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Με αφορμή την 66η  επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον κορμό του Ελληνικού Κράτους, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, δήλωσε:

«Τιμούμε και φέτος, για 66η φορά, την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Μια ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία του Δωδεκανησιακού λαού που μετά από πολλούς και επίπονους αγώνες, εντάχθηκε στον εθνικό κορμό.

Η επέτειος που γιορτάζουμε δεν είναι μόνο επέτειος μνήμης αλλά και ένα σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Για να έχει συνέχεια αυτή η μοναδική διαδρομή του δημιουργικού και αποτελεσματικού αγώνα για την ενσωμάτωση, χρειάζεται έμπρακτος σεβασμός στους θεσμούς που στηρίζουν τη νησιωτικότητα και συνεχής υπεράσπιση της πολύχρωμης πολιτισμικής υπόστασης, των αξιών της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της συμμετοχής και της δημοκρατίας που διατηρούμε μέχρι σήμερα.

Η πρόκληση που καλούμαστε να αδράξουμε σήμερα, είναι να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές με βάση τις κοινωνικές ανάγκες. Όταν το κράτος στα νησιά συρρικνώνεται, η ανεργία ξεπερνά το 27% και η κοινωνική συνοχή βάλλεται, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει λύση αν μείνουμε σε αυτή την πολιτική των μνημονίων και της τρόϊκα.

Θα χρειαστεί συνεπώς να προσφύγουμε σε παραγωγικές δομές που θα μπορούν να ικανοποιούν κοινωνικές ανάγκες , να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κοινωνίας, να επαναθεμελιωθεί η συλλογική αυτοπεποίθηση του λαού. Και αυτό είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα.

Όσο δύσκολος και αν είναι αυτός ο αγώνας, είμαστε ιστορικά υποχρεωμένοι να αντέξουμε και να πετύχουμε. Να αντέξουμε, όλοι μαζί και και να πετύχουμε, ενωμένοι.

Είμαστε σίγουροι, ότι ο Δωδεκανησιακός λαός έχει αυτή τη θέληση και την αυτοπεποίθηση να το κάνει πράξη.

Διότι, καμιά δύναμη δεν μπόρεσε να του αφαιρέσει την εθνικότητα, την ταυτότητα και την πνοή να προχωρήσει μπροστά.

Και σύντομα, στις επικείμενες εκλογές, θα το αποδείξει».

Pin It on Pinterest