Δίκη Τοπαλούδη: Σοκαριστικές περιγραφές από τον Ροδίτη – «Δεν νιώθω τύψεις, δεν έκανα τίποτα»

Ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην κακοποίηση, τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον 21χρονο Αλβανό συγκατηγορούμενό του.

Οποιαδήποτε εμπλοκή του στην κακοποίηση, τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αρνήθηκε εκ νέου ο 23χρονος Ροδίτης – ένας εκ των δύο κατηγορουμένων – κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο 23χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει ψυχολογικά προβλήματα, επέρριψε κάθε ευθύνη στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του.

Περιγράφοντας όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας στη Ρόδο, ανέφερε σύμφωνα με το ethnos.gr ότι πήγαν στο σπίτι του και κατηγόρησε στον συγκατηγορούμενό του ότι «πρέπει να μου έριξε κάτι στο ποτό».

Υποστήριξε επίσης ότι η ερωτική συνεύρεση ήταν προϊόν συναίνεσης, ενώ ανέφερε ότι αφορμή για το βίαιο ξέσπασμα κατά της Ελένης Τοπαλούδη, ήταν μια φράση της προς τον Αλβανό κατηγορούμενο ότι ο Ροδίτης «είναι πιο άνδρας».

Σύμφωνα με τον 23χρονο, ο 21χρονος τότε άρχισε να τη χτυπά με το σίδερο στο κεφάλι, ενώ συνέχισε να τη χτυπά στο μπάνιο και ακολούθως την κατέβασε μόνος του από τις σκάλες.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, ανέφερε ότι πανικοβλήθηκε, πήγε σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγε.

«Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια» φέρεται να κατέθεσε ο 23χρονος, υποστηρίζοντας ότι ο συγκατηγορούμενός του τη χτύπησε ξανά και την πέταξε από τα βράχια, χωρίς να βοηθήσει ο ίδιος.

Εν συνεχεία, ο 23χρονος υποστήριξε ότι βοήθησε στο καθάρισμα του σπιτιού και επέμεινε ότι «δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα», ενώ υποστήριξε ότι η φοιτήτρια είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

«Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης. Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα» είπε, δίχως να απαντήσει γιατί δεν κάλεσε βοήθεια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν εντοπίστηκε στην παραλία Φώκια, στη Ρόδο, το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η φοιτήτρια, προτού δολοφονηθεί, κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να βιάσουν την 21χρονη, όταν η τελευταία αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους. Αφού τη χτύπησαν στο πρόσωπο και την κακοποίησαν, τελικά τη βίασαν υπό την απειλή ενός μαχαιριού.

Υπό τον φόβο της καταγγελίας του περιστατικού, οι δύο κατηγορούμενοι σκότωσαν τη φοιτήτρια, ρίχνοντας το βαριά τραυματισμένο σώμα της σε γκρεμό, ύψους 10 μέτρων. Ο θάνατος του νεαρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε συνέπεια πνιγμού.

Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι η ερωτική συνεύρεση ήταν προϊόν συναίνεσης. Όσον αφορά τη δολοφονία, ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλο.