∆ιημερίδα με θέμα “Τουρισμός, Πολιτισμός και ΜΜΕ” στη Ρόδο

Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – ∆ιεύθυνση Τουρισμού διοργανώνει Επιστημονική ∆ιημερίδα με θέμα «Τουρισμός, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στις 12 και 13 Ιουνίου 2014 στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Πλάζα.

Στο πλαίσιο της ∆ιημερίδας ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, προσωπικότητες της περιοχής, επαγγελματίες του Τουρισμού θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικά με το συσχετισμό και τη αλληλεξάρτηση μεταξύ των τριών τομέων του Πολιτισμού, του Τουρισμού και τα ΜΜΕ.

Στόχος της διοργάνωσης του συνεδρίου μας είναι να μελετηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα, να διευρυνθεί ο διάλογος μεταξύ των Ειδικών Επιστημόνων-Ερευνητών για το θέμα και των επαγγελματιών. Ο ρόλος και η συμβολή των ΜΜΕ στη περίπτωση αυτή είναι σημαντικός, ιδιαίτερα σε περίοδο Οικονομικής Κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις μορφές του Εναλλακτικού Τουρισμού που συνεχώς αναπτύσσονται και στον Πολιτισμό που συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Ο Τουρισμός παραμένει η κύρια οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα λόγω της ποικιλομορφίας του ελληνικού φυσικού πλούτου, του κλίματος αλλά και της φιλοξενίας των ίδιων των ανθρώπων. Είναι μια σημαντική δραστηριότητα για την έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση.

Η Ρόδος συνεχίζει να αποτελεί ένα εξαιρετικό και δημοφιλή τουριστικό προορισμούπου με στρατηγική μεθόδευση και καθορισμένη πολιτική προσπαθεί και αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά. Η επιλογή του νησιού ενδείκνυται για τη διοργάνωση μιας διημερίδας με αυτούς τους στόχους.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Τέσσα ∆ουλκέρη

Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της διημερίδας

capture-20140610-185032 capture-20140610-185144

Pin It on Pinterest