Διερευνούνται οι αιτίες θανάτου σε ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού Ρόδου;

Την τελευταία του πνοή άφησε σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα όπου νοσηλευόταν, εργαζόμενος στο Βιολογικό Σταθμό Ρόδου που τον περασμένο Μάρτιο, είχε τραυματιστεί βαριά εν ώρα εργασίας.

Ο άνθρωπος είχε κατέβει σε δεξαμενή για εργασίες συντήρησης της και κατά την έξοδο του γλίστρησε και έπεσε μέσα , γεγονός που φανερώνει πως δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, που ορίζουν ότι έπρεπε να ήταν δεμένος με ιμάντα. Η πτώση του είχε σαν αποτέλεσμα, να τραυματιστεί βαρύτατα και μετά από πολύμηνη νοσηλεία, στην Εντατική του Νοσοκομείου Ρόδου να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα , όπου για ένα χρόνο σχεδόν έδινε μάχη για τη ζωή του και τελικά νικήθηκε.

Η κηδεία του έγινε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας και μας προξενεί λύπη και μεγάλη δυσαρέσκεια το γεγονός, ότι για τον θάνατο του, δεν εξεδόθη ουδεμία ανακοίνωση.Δεν ανήκε ο εργαζόμενος στις τάξεις του προσωπικού του Δήμου Ρόδου;

Έχασε τη ζωή του κατά την ώρα της εργασίας του και η δημοτική αρχή δεν αφιέρωσε, ούτε μια κόλλα χαρτιού Α4, για να τον τιμήσει και να τον αποχαιρετίσει, δείγμα ασέβειας και προς τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο και προς το θάνατο.

Ο Βιολογικός Σταθμός της Ρόδου όμως είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που χρήζει, περαιτέρω διερεύνησης, γιατί παρουσίαζε πολλά προβλήματα.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, γνωρίζοντας την κατάσταση είχε δρομολογήσει έργο, με στόχο την αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσίαζε ο Βιολογικός Σταθμός. Είχαν προηγηθεί

ανακοινώσεις του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ρόδου, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, παραθέτοντας ένα- ένα τα προβλήματα.

Η έντονη δυσοσμία στην παραλιακή οδό Ρόδου- Καλλιθέας αλλά και η έκρηξη σε δεξαμενή τότε, δεν μπορούσε να αφήσει κανένα ευαισθητοποιημένο πολίτη αδιάφορο.

Υλοποιήθηκε αυτό το έργο ή παραπέμφθηκε στις καλένδες επειδή δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ;

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στην υποδομή ή ο Βιολογικός Σταθμός συνεχίζει να είναι στα όρια του ;

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Α Καμπουράκης είχε επισκεφθεί το Βιολογικό Σταθμό.Της επίσκεψης του ακολούθησε ανακοίνωση, με την οποία έκανε λόγο για την πολύ κακή κατάσταση στο Βιολογικό Σταθμό και την ανάγκη δρομολόγησης έργων αναβάθμισης του, ώστε να αντέξει και να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Ποια έργα έχουν δρομολογηθεί για την αναβάθμιση του Βιολογικού Σταθμού Ρόδου και πότε θα υλοποιηθούν ;

Τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στο Βιολογικό Σταθμό ;

Ο εργαζόμενος που τελικά έχασε τη ζωή του, ένα χρόνο μετά το ατύχημα που είχε στις εγκαταστάσεις του βιολογικού κατέβηκε στη δεξαμενή δεμένος με ιμάντες όπως προβλέπουν τα μέτρα ή όχι και ποιος ευθύνεται για αυτό;

Διερευνούνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του ή για τη δημοτική αρχή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο;

Λειτουργεί ο Βιολογικός Σταθμός με τον αριθμό των εργαζομένων που πρέπει ή το προσωπικό πιέζεται να βγάλει τη διπλή δουλειά από αυτή που του αναλογεί, με συνέπεια να εξαντλείται καθημερινά;

Ο Βιολογικός Σταθμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι για μια Ρόδο που πρωτίστως εμείς στο ΜέΡΑ 25 και οι κάτοικοι της, θέλουμε να διαθέτει υποδομές που να λειτουργούν σωστά και υπηρεσίες, που να είναι σε εγρήγορση , ώστε το νησί να λάμπει πραγματικά και όχι στη φαντασία μας.

Στην υπόθεση του Βιολογικού Σταθμού, δεν είναι ανεκτές ολιγωρίες και εκπτώσεις. Η αναβάθμιση να γίνει στην πράξη και με τρόπο που να μην επιβαρύνει την περιοχή που βρίσκεται και στην οποία λειτουργούν μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Ελπίζουμε η παρέμβαση μας, να αφυπνίσει τους αρμόδιους και η απαξίωση του Βιολογικού να μην κρύβει σχέδιο ιδιωτικοποίησης που το άρωμα του βγαίνει, από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τη δημοτική αρχή στο πρόγραμμα « Α. Τρίτσης».

Pin It on Pinterest