Λόγοι για να βάλεις στη διατροφή σου τα ρόδια

Φέρνει καλή τύχη και βοηθάει την υγεία σου περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχεις καθημερινά ανάγκη. Διάβασε  θα πρέπει να το βάλεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα.
1. Διατηρεί το δέρμα σου νέο
Περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Κ, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και πολλά άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία, που βοηθούν το δέρμα να παραμένει ελαστικό και σφριγηλό.

ροδι4

2. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό

Το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το μεταβολικό σύνδρομο, που συχνά οδηγεί στην παχυσαρκία και είναι πρόδρομος του διαβήτη.

ροδι1

3. Τονώνει το ανοσοποιητικό

Ο χυμός του περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, ικανές να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να σε προστατεύσουν από ασθένειες.

Πηγή: enallaxnews.gr

Pin It on Pinterest

Share This