Με διαταραχές στην πνευματική τους υγεία 8,3 εκατ. Αμερικανοί


Το 3,4% των Αμερικανών, δηλαδή περισσότεροι από 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα.

Η έρευνα  που δημοσιεύθηκε βασίζεται  σε ανάλυση των στατιστικών στοιχείων από το 2006 ως το 2014 και οι μελετητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, οι περισσότεροι πάσχουν από αισθήματα λύπης, ταραχής και ανησυχίας που μπορούν να επηρεάσουν  σοβαρά την ψυχική υγεία.

Το ποσοστό των ασθενών  που αποκαλύπτει η έκθεση φανερώνει ταυτόχρονα την ανικανότητα των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για την παροχή ιατρικής βοήθειας στους ανθρώπους αυτούς. Μια χώρα που οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει τις 43.000 ετησίως σύμφωνα με άλλες μετρήσεις.

Μια έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περισσότερα δέκα χρόνια είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λιγότερο από το 3% των Αμερικανών έπασχαν από ψυχολογικά προβλήματα, διευκρινίζουν οι συντάκτες της έκθεσης που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Psychiatric Services.

«Εκτιμούμε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα που μειώνουν την ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο ζωής τους», δήλωσε η δρ Τζούντιθ Γουάισμαν, ερευνήτρια του ιατρικού κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και μία από τις βασικές συντάκτριες της έκθεσης.

Σύμφωνα με  άλλη έκθεση που δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2015 από τον Αμερικανό Άνγκους Ντίτον που έχει βραβευθεί με Νόμπελ Οικονομίας, το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των λευκών μεσήλικων Αμερικανών, που μειωνόταν από το 1978, έχει αρχίσει ξανά να αυξάνεται εδώ και 15 χρόνια εξαιτίας της κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών και των αυτοκτονιών, κυρίως μεταξύ των πιο φτωχών.

Η έκθεση επισημαίνει παράλληλα ότι έχει περιοριστεί η πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια των προσώπων που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα.

Οι ερευνητές επικαλούνται, μεταξύ άλλων, την έλλειψη επαγγελματιών ψυχικής υγείας, την αύξηση του κόστους της θεραπείας που δεν καλύπτεται από την ιατρική ασφάλιση καθώς και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης του 2008.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια