Διασώθηκε η Condor

Μέσα στη ζοφερή κατάσταση από την πτώχευση της ThomasCook, η αναγγελία της διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας Condor, που ανήκε στον βρετανικό τουριστικό οργανισμό, αποτελεί θετική είδηση.

Η χρηματοδότηση με 380 εκατ. ευρώ της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας από την γερμανική κυβέρνηση, πέρασε από την έγκριση των Βρυξελών.

«Η Επιτροπή της ΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα κρατικών ενισχύσεων και έδωσε το πράσινο φως για το γεφυρωτικό δάνειο από τη γερμανική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της Έσσης. Αυτό εξασφαλίζει τις πτήσεις της Condor ακόμα και μετά την υποχρεωτική εκκαθάριση του Thomas Cook Group τη χειμερινή περίοδο, η οποία παραδοσιακά έχει ασθενέστερες κρατήσεις για το σύνολο του τουριστικού και του αεροπορικού κλάδου,» επισήμαναν στελέχη της Condor, τονίζοντας ότι «είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης του μέλλοντος του Condor, μακροπρόθεσμα.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Condor συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί. Τα στοιχεία της τρέχουσας κράτησης υπερβαίνουν τις προσδοκίες μας και η ακρίβεια των πτήσεών μας υπερβαίνει τον μέσο όρο των τελευταίων έξι μηνών. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σίγουροι για το καλοκαίρι της τουριστικής μας βιομηχανίας, η οποία είναι παραδοσιακά ισχυρή στις κρατήσεις και τα κέρδη,» καταλήγουν τα στελέχη της εταιρείας που λειτουργεί εδώ και 64 χρόνια.