Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στην Κω και στο Αγαθονήσι

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στην Κω και στο Αγαθονήσι Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23)παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της ν.Κω.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014», εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός επιβαινόντων και η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Στη συνέχεια, τρεις εκ των διασωθέντων διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, διότι έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ η πνευστή λέμβος κατασχέθηκε.

Pin It on Pinterest