Διαμαρτυρία στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Ρόδο κόντρα στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ρόδου που δημιουργήθηκε, φοιτητές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 5/2 παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Ρόδο, κόντρα στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους:

“Ο αγώνας που δίνουν οι συμφοιτητές μας σε όλη την Ελλάδα και στη Σύρο την προηγούμενη εβδομάδα, μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στο πλευρό μας όλους τους συμφοιτητές μας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε όλη τη χώρα, που νιώθουν τα ίδια άγχη και την ίδια αγανάκτηση με εμάς. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όλοι οι φοιτητές, από όπου και αν βρίσκονται, μπορούν ενωμένοι με τα κοινά τους αιτήματα να μπουν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης που χτυπάνε τις σπουδές μας. Απέναντι στην πολιτική που εντείνει την υποχρηματοδότηση στις σχολές μας, που τις έχει αφήσει κλειστές ένα ολόκληρο χρόνο, οι φοιτητές μπορούμε τώρα να στείλουμε δυνατό μήνυμα, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!”

Μα συνθήματα και το πανό τους, έδειξαν την αντίθεση τους στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Τα αιτήματα :

  • Με ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου να εξασφαλιστεί ότι οι φοιτητές που το επιθυμούν θα γυρίσουν στον τόπο σπουδών τους άμεσα και χωρίς καμία επιβάρυνση.
  • Να δοθεί μηνιαίο στεγαστικό επίδομα σε κάθε φοιτητή που νοικιάζει σπίτι.
  • Με ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου να στεγαστεί κάθε φοιτητής που δεν πήρε δωμάτιο στη φοιτητική εστία. Όλοι οι εστιακοί να διατηρήσουν τα δωμάτιά τους, να πάψει τώρα κάθε είδους «χαράτσι» και επιβάρυνση.
  • Να υπάρξει εναλλακτική πρόβλεψη για όσους δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εξεταστική.
  • Με ευθύνη κράτους-δημοτικών-περιφερειακών αρχών να εξασφαλιστούν χώροι για ασφαλή πραγματοποίηση των μαθημάτων δια-ζώσης.
  • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!
  • Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, όρια φοίτησης και διαγραφές!
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, να καλυφθούν οι δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, να ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.
  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα φορέων-σωματείων των νησιών για ενίσχυση των νοσοκομείων των νησιών και για τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας!

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να συμμετάσχει το Σάββατο 6/2 στη διαδικτυακή σύσκεψη φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και καλούν τους συμφοιτητές τους να συμμετέχουν και αυτοί, προκείμενου να συντονίσουν τη δράση τους, μπροστά στην κατάθεση του απαράδεκτου νομοσχεδίου.