Δυναμική η διαμαρτυρία των κατοίκων Δ.Ε. Ατταβύρου στο Νοσοκομείο! Φώτο & Βίντεο

 Πάνω από 40 οχήματα με κατοίκους της Δ.Ε. Ατταβύρου, τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Συνεταιρισμών, οι δάσκαλοι με τα παιδιά,  κατέφθασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου εκεί συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και την διοίκηση του Νοσοκομείου  και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Στην πορεία τους συστρατεύτηκαν και δημότες της Δ.Ε. Ατταβύρου που κατοικούν όμως στη Ρόδο.

Γονείς με παιδιά, μικροί ,μεγάλοι με πανό και συνθήματα όπως ” Όχι στην Υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας, Είμαστε άνθρωποι όχι αριθμοί”, “Επιστημονική Επιτροπή μαζί και οι Εκαβίτες, όταν θα γίνει το κακό θα γίνουμε ισοβίτες”,  ” Στο κέντρο υγείας φέρανε μια όμορφη νεκροφόρα, γιατί από το ΕΚΑΒ μας λένε δεν έχει ασθενοφόρα”  διαμαρτυρήθηκαν με σκληρά λόγια για την υποβάθμιση της υγείας στα χωριά του πρώην Δήμου Ατταβύρου.

Τα 14 μέλη της συντονιστικής επιτροπής συναντήθηκαν με την διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Παπανικόλα, συζήτησαν και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους που ανέφερε  μεταξύ άλλων:

  1. “Την άμεση επιστροφή του ασθενοφόρου στον τομέα ΕΚΑΒ Έμπωνα διότι δε λήφθηκε υπόψη από τους αρμόδιους ούτε το δυσπρόσιτο, ούτε το ορεινό της περιοχής αλλά και ούτε η χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο της πόλης η οποία είναι πάνω από 52χλμ. την οποία και επισυνάπτουμε.

  2. Τη στελέχωση ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα διότι δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να καλύπτει ταυτόχρονα και εφημερίες και έκτακτα περιστατικά.

  3. Τη χορήγηση των εγγράφων που έχουν άμεση σχέση με την απομάκρυνση του ασθενοφόρου και την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Έμπωνα.

Θεωρώντας την υγεία και την περίθαλψη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται λόγω της τουριστικής περιόδου πρωτεύον ζήτημα, αποφασίστηκε ομόφωνα εάν η ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων δεν επιτευχθεί έως 30 Απριλίου 2014, τότε

α) οι Δημότες της Ενότητας Αταβύρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, είναι αποφασισμένοι να μην προσέλθουν στις κάλπες στις Αυτοδιοικητικές  εκλογές της 18ης Μαΐου

β) να ενημερωθεί η Ένωση Ξενοδόχων και οι Τουριστικοί Πράκτορες για τις επικίνδυνες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Κύριοι, διεκδικούμε τα ως άνω και κοινοποιούμε το παρόν ψήφισμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και στα Μ.Μ.Ε.”

Ωστόσο αναρμόδιος δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου για το θέμα του ΕΚΑΒ, ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ απέστειλε στα κεντρικά τα αιτήματα και μέχρι το Πάσχα θα κατέβει επιτελείο στη Ρόδο για νέα συνάντηση. Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παπανικόλας δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει τις εφημερίες.

Στη διδήλωση συμμετείχαν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Υψηλάντης με στελέχη της παράταξης του και ο Υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Κόκκινος.

 Η μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνεται προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου εκεί θα ενωθούν με τους Νοτιοροδίτες διεκδικώντας τα αυτονόητα.

 

Pin It on Pinterest