Διαμαρτυρία από τους μαθητές Λυκείου της Ρόδου κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος!

Οι μαθητές Λυκείου της Ρόδου, διαμαρτύρονται εμπράκτως κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος  και έχουν ξεκινήσει μια σειρά δράσεων διαμαρτυρίας.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας κατά του νέου Λυκείου με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κύπρου.

Επιπλέον οι μαθητές της Α’ Λυκείου  που πήραν την πρωτοβουλία αυτή θα επιδώσουν επίσημο έγγραφο με τα αιτήματα τους και τις διαφωνίες τους στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές είναι αντίθετοι με πολλά σημεία του νέου συστήματος , όπως την τράπεζα θεμάτων και την εκτεταμένη ύλη σε πολλά μαθήματα, σχεδόν διπλάσια από πέρυσι.

Το κείμενο θα αναφέρει μεταξύ των πολλών σημείων που τεκμηριώνουν οι μαθητές της Α’ ΛΥκείου : “Η παιδεία στις μέρες μας διέρχεται κρίση. Η κοινωνικοοικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις άσχημες πτυχές του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Το κτηριακό πρόβλημα είναι έντονο σε πολλά σχολικά συγκροτήματα του τόπου μας. Η έλλειψη καθηγητικού προσωπικού αποτελεί μάστιγα στις μέρες μας. Η παραπαιδεία έχει λάβει καλπάζουσα μορφή με τα φροντηστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα να αποτελούν βασική προϋπόθεση για την σταδιοδρομία κάποιου στη μετέπειτα ζωή του. Τα πολυμελή τμήματα αποτελούν επίσης τρχοπέδη στη σωστή περάτωση των μαθημάτων. Σας αποστέλλουμε, λοιπον,γι αυτό το λόγο, την παρούσα επιστολή θέλοντας να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα αιτήματα μας, όσον αφορά το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο δίνει τη χαριστική βολή σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο χώρο της παιδείας. “

rodosreport.gr

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest