Διακρίσεις Δωδεκανήσιων μαθητών στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2015”.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε την 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».
Στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ 2015» έλαβαν μέρος 420 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (1 Νοεμβρίου 2014, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (17 Ιανουαρίου 2015, διαγωνίσθηκαν 3300 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης).
Από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε, την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε ο μαθητής ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ του Στάμου Καράβα και της Βιργινίας Αγγελοπούλου, που είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», ο οποίος κατέκτησε ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ. Ο Θανάσης απέκτησε έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στον προκριματικό διαγωνισμό, για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Βαλκανιάδα νέων.
Η συμμετοχή σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς, κατά χιλιάδες των μαθητών μας, αποδεικνύει το υψηλό τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών. Συγχρόνως αποτελεί μια άμεση απόδειξη του επιπέδου και του ήθους της νεολαίας μας. Αυτές οι επιδόσεις των νέων, όχι μόνο μας προκαλούν το θαυμασμό, αλλά μας κάνουν περήφανους γι’ αυτούς και έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο τόπος μας δεν έχει μόνο ιστορία στην Επιστήμη και στην Τέχνη, αλλά και παρόν και κυρίως επιστημονικό μέλλον λαμπρό. Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015.
Να σημειωθεί η αξιόλογη παρουσία του Νομού μας στον διαγωνισμό αυτό στον οποίο συμμετείχαν πέντε μαθητές που με την εξαιρετική απόδοσή τους μας έκαναν όλους περήφανους και τα ονόματα των οποίων είναι
Ονοματεπώνυμο
Τάξη
Σχολείο
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ροδίων Παιδεία
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΓΝΗ
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
6ο Γυμνάσιο Ρόδου
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Β ΛΥΚΕΙΟΥ
3ο Λύκειο Ρόδου
ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
3ο Λύκειο Ρόδου
ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
Κολλέγιο Ρόδου
Η Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρουν τους μαθητές για την συμμετοχή τους.
Ευχόμαστε στον ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΒΑ καλή συνέχεια στην προσπάθεια του.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος