Μίκα Ιατρίδη: «Θα συνεχίσω με επιμονή να παρεμβαίνω για την διαφύλαξη της περιουσίας μας»

Μίκα Ιατρίδη: «Θα συνεχίσω με επιμονή να παρεμβαίνω για την διαφύλαξη της περιουσίας μας».

Καθοριστική η παρέμβαση της βουλευτού Δωδεκανήσου στα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για να μην πωληθεί το στρατόπεδο των καταδρομών της Ρόδου.

Στροφή 180 μοιρών έκαναν το Υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με την πώληση της έκτασης όπου βρίσκεται το στρατόπεδο των καταδρομών στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου.

Μετά από δυο ερωτήσεις της βουλευτού Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην απάντηση του ότι προέχει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η αμυντική ικανότητα της χώρας, συνεπώς το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από την άλλη, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι διαπιστώθηκε, εκ των υστέρων, ότι η συγκεκριμένη έκταση είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι εντός αυτής βρίσκεται το στρατόπεδο των καταδρομών. Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι η αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης δεν είναι εφικτή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πάντως, ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε στείλει το έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομικών από τις 21-8-2014, ώστε να απαντηθεί η πρώτη ερώτηση της Μίκας Ιατρίδη για το συγκεκριμένο θέμα. Ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να απαντήσει στην δεύτερη ερώτηση της βουλευτού θα πρέπει να εξηγηθεί.

Σε δήλωση της, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Ευτυχώς, το Υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΪΠΕΔ τα “μάζεψαν” για την πώληση του ενεργού στρατοπέδου καταδρομών στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου.

Στην αγωνία τους να ξεπουλήσουν, για λίγα ψίχουλα, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, ξεχνούν να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα ακόμα και για την ίδια την αμυντική ικανότητα της χώρας, όπως αναγκάστηκε, εμμέσως, να παραδεχτεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Ας είναι, λοιπόν, πιο προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν στενά πλέον τις δραστηριότητες του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ

Ως βουλευτής, θα συνεχίσω με επιμονή να παρεμβαίνω για την διαφύλαξη της περιουσίας μας».

Pin It on Pinterest