Διαδραστική διημερίδα διοργανώνει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Η ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) βασικός πυλώνας προώθησης και ανάπτυξη της περιφερειακής επιχειρηματικότητας

Μία επίκαιρη όσο ποτέ διαδραστική διημερίδα διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και κυρίως την προώθησή της. Βασικός πυλώνας της διημερίδας αποτελεί η ΕΚΕ που την τοποθετεί ως το ανθρωποκεντρικό εργαλείο για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που σκοπό έχει να αποτελέσει μέσο δημιουργίας πρεσβευτών επιχειρηματικότητας και στρατηγικού δικτύου της περιοχής που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την επαγγελματική καταξίωση των νέων επιχειρηματιών.

Τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν στην διημερίδα, 16/4 στη Ρόδο και 17/4 στη Λέρο και θα παρουσιάσουν οι ειδικοί επιστήμονες – ομιλητές είναι:

  • Η επιχειρηματικότητα ως μοχλός ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών

  • Ποια είναι η σημασία της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας;

  • Πως η ΕΚΕ αυξάνει τις πωλήσεις;

  • Με ποιο τρόπο η ΕΚΕ ενδυναμώνει το Brand;

  • Πως η ΕΚΕ συνδέεται με την παραγωγικότητα των εργαζομένων;

  • Αλήθειες και Μύθοι για την ΕΚΕ

  • Ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη στρατηγική ΕΚΕ;

  • Μήπως εφαρμόζεται ΕΚΕ και δεν το γνωρίζεται επειδή είναι αχαρτογράφητη και αναποτελεσματικά προσδιορισμένη;

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί την πρώτη δράση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μίας πρωτοβουλίας που ανήκει στον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτη Κουνάκη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουνάκης επισήμανε: «Στόχος μας είναι η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της συντονισμένης ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσω της δημιουργίας εργαστηρίου επιχειρηματικής επιτάχυνσης και καινοτομίας, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της απασχόλησης, αποτελεί βασικό σκοπό μας. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που ενεργοποιώντας τα, οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής αλλά και να ωφελήσουν ουσιαστικά τον τόπο τους» .