Διαχρονική η αγάπη των Ολλανδών για τη Ρόδο – Ψηφίστηκε ως η αγαπημένη τους Ελληνική πόλη

Ως αγαπημένη ελληνική πόλη των Ολλανδών για το 2023 επιλέχθηκε η Ρόδος στην ετήσια διαδικτυακή έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Griekenland.net, στην οποία συμμετείχαν 1.156 επισκέπτες.

Η πόλη της Ρόδου έλαβε το 17% του συνόλου των ψήφων και ακολούθησαν η Αθήνα (15%) και η πόλη των Χανίων (14%). Σημειώνεται ότι τα Χανιά ήταν η αγαπημένη ελληνική πόλη για τους Ολλανδούς το 2022.

Αναλυτικά το Τop 5 των αγαπημένων ελληνικών πόλεων για τους Ολλανδούς το 2023:

  1. Πόλη της Ρόδου (17%),
  2. Αθήνα (15%),
  3. Χανιά (14%),
  4. Κως (13%) και
  5. Ρέθυμνο (12%).

Μαζί αυτές οι πέντε πόλεις έλαβαν το 71% του συνόλου των ψήφων. Όπως υπογραμμίζει το Griekenland.net, ο αριθμός των ψήφων των 5 κορυφαίων ελληνικών πόλεων ήταν πολύ κοντά, ύστερα από χρόνια, γι’ αυτό και ήταν εξαιρετικά συναρπαστική η διαδικασία για το ποια ελληνική πόλη θα κέρδιζε.

Η πόλη της Ρόδου επιλέγεται από τους Ολλανδούς κυρίως για το μεσαιωνικό κέντρο της, που βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελκυστικά στοιχεία επίσης είναι οι πολλοί εμπορικοί δρόμοι, όπου υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και μπαρ. Το Μανδράκι είναι επίσης αγαπημένο σημείο για τους Ολλανδούς για τους παλιούς ανεμόμυλους και τις κολόνες με το ελάφι και την ελαφίνα στην είσοδο του λιμανιού. Το χάλκινο έργο τέχνης του Κολοσσού της Ρόδου βρισκόταν κάποτε εδώ, σημειώνει η ιστοσελίδα.

Μετά τις 5 πόλεις, ακολούθησαν:

  • Η πόλη της Κέρκυρας (7%), με το κέντρο της να είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο της UNESCO.
  • Η Θεσσαλονίκη (6%), καθώς εκτός από τα τουριστικά της ατού, έχει το πλεονέκτημα να είναι η δεύτερη πόλη της Ελλάδας με καθημερινές πτήσεις όλο τον χρόνο από την Ολλανδία.

Οι άλλες επιλογές φέτος ήταν το Ηράκλειο (6%), η Καλαμάτα (3%), ο Βόλος (3%), τα Ιωάννινα (2%) και η Καβάλα (2%).

Pin It on Pinterest

Share This