Γάντια και παπούτσια από δέρμα σκύλων! – Πυρά κατά της Κίνας από την PETA

Δέρματα σκύλων που παράγονται από κινεζικά εργοστάσια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γαντιών, παπουτσιών και άλλων προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή, όπως δείχνουν εικόνες τις οποίες προμηθεύθηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters από μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Η Κίνα αντιμετωπίζει επικρίσεις για τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα, των αρκούδων περιλαμβανομένων, η χολή των οποίων χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά φάρμακα. Τίγρεις εκτρέφονται επίσης σε μερικές περιοχές και θανατώνονται για το δέρμα και τα οστά τους.

Η οργάνωση «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων» (PETA) ανακοίνωσε πως επισκέφθηκε τρία σφαγεία και έξι βυρσοδεψεία στην κεντρική Κίνα στο πλαίσιο μιας έρευνας που διήρκεσε ένα χρόνο γύρω από τα σφαγεία σκύλων και την παραγωγή δέρματος από σκύλους.

Το Reuters επιβεβαίωσε τη χρήση δερμάτων σκύλων στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σ’ ένα υπαίθριο βυρσοδεψείο στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, όπου εργάτες τέντωναν πλυμένα δέρματα σκύλων για να στεγνώσουν στον ήλιο.

Καθώς τα εστιατόρια που προτείνουν κρέας σκύλου είναι δημοφιλή σε πολλές περιοχές της χώρας, αρκετά απ’ αυτά πωλούν στη συνέχεια τα δέρματα των ζώων σε παραγωγούς δέρματος, έκαναν γνωστό εργάτες στο βυρσοδεψείο της Χεμπέι.

Υπάρχουν εστιατόρια που πωλούν κρέας σκύλου και άνθρωποι που τρώνε κρέας σκύλου, είπε ένας παραγωγός δέρματος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν είχε άδεια για να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Τα μέρη αυτά έχουν έναν άνθρωπο ο οποίος έρχεται ειδικά και μαζεύει τα δέρματα• πηγαίνουν σε κάθε μέρος και παίρνουν μερικά», δήλωσε αναφερόμενος στους παραγωγούς. «Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη τη χώρα».

Αξιωματούχοι στη σχεδόν κυβερνητική Ένωση της Κινεζικής Βιομηχανίας Δέρματος αρνήθηκαν να δώσουν συνέντευξη, λέγοντας πως δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούνται σκύλοι στην παραγωγή δέρματος.

Το υπουργείο Γεωργίας δεν απάντησε σε επανειλημμένα αιτήματα για συνέντευξη σχετικά με τις συνθήκες στα σφαγεία, τα οποία επιβλέπει.

Η PETA και άλλες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων καταγγέλλουν πως σκύλοι σφαγιάζονται σε όλη τη χώρα και πως οι κανονισμοί για τη σφαγή ζώων δεν εφαρμόζονται.

Το δέρμα των σκύλων είναι σκληρό και γενικά κατώτερης ποιότητας απ’ αυτό των προβάτων ή των αγελάδων, αλλά η παραγωγή του είναι φθηνότερη.

Τα εργοστάσια που επισκέφθηκε η PETA παράγουν δέρμα για εξαγωγή, δήλωσε η Χέιλι Τσανγκ, μία από τις εκπροσώπους της οργάνωσης.

«Ένας ιδιοκτήτης βυρσοδεψείου μας είπε ότι εξάγει δέρμα σκύλου ως δέρμα αρνιού», εξήγησε η Τσανγκ, προσθέτοντας πως η έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των παραγωγών καθιστά δυσχερή την εκτίμηση του μεγέθους που κατέχει ο τομέας των δερμάτων σκύλων στη συνολική βιομηχανία του δέρματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες

Pin It on Pinterest