Πόδια σε σκύλο από 3D εκτυπωτή! [βίντεο]

Ο χαριτωμένος Ντέρμπι γεννήθηκε με ατελή μπροστινά άκρα, γεγονός που περιόριζε σημαντικά την κίνησή του. Δεν μπορούσε να τρέξει, να περπατήσει ή να κινηθεί επάνω σε σκληρές επιφάνειες καθώς πλήγωνε τα παραμορφωμένα, κοντά πόδια του.
Η ζωή του άλλαξε όταν γνώρισε την Τάρα Άντερσον, η οποία είχε ακούσει για τον δυναμικό σκύλο μέσω της εθελοντικής ομάδας διάσωσης αδέσποτων Peace and Paws και αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Η ίδια εργάζεται για την εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων 3D Systems, στη Νότια Καρολίνα.
«Συνάντησα τον Ντέρμπι πριν από περίπου τρεις μήνες» αναφέρει η Αντερσον. «Κοιτούσα τη φωτογραφία του και άκουγα την ιστορία του και ειλικρινά δάκρυζα κάθε φορά. Τέλος είπα, εντάξει πρέπει να το κάνω. Πρέπει να βοηθήσω αυτόν τον σκύλο».
«Τρισδιάστατη» ζωή
Μαζί με τον ειδικό στην κατασκευή προσθετικών μελών για ζώα Ντέρικ Καμπάνια, η Αντερσον και οι συνεργάτες της σχεδίασαν και εκτύπωσαν ένα ζευγάρι λαστιχένια «πόδια» με οβάλ σχήμα που να χαρίζουν στον Ντέρμπι τη στήριξη και την σταθερότητα που χρειαζόταν.
Για το όλο εγχείρημα οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τρισδιάστατους σαρωτές και ένα εξειδικευμένο λογισμικό για τον σχεδιασμό τρισδιάστατων μοντέλων. Σύντομα, τα εκτυπωμένα άκρα «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα του Ντέρμπι ήταν έτοιμα για την πρώτη δοκιμή.

Pin It on Pinterest

Share This