Δεντροφύτευση απο μικρούς μαθητές στην Νότια Ρόδο

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου και στα πλαίσια των δράσεών της για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στην περιοχή «Καταραμένος» της Τοπικής Κοινότητας Απολακκιάς.

Την πρωτοβουλία της ιδιαίτερα επιτυχημένης αυτής δράσης είχε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήαστος Ευστρατίου ο οποίος είναι αρμόδιος και για θέματα περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου το οποίο παραχώρησε τα δενδρύλλια των πεύκων, με την Τοπική Κοινότητα Απολακκιάς και τους Διευθυντές και δασκάλους του 1ου Πειραματικού Σχολείου Ακαδημίας, του 3ου Δημοτικού και του 5ου Δημοτικών Σχολείων (Βενετόκλειο).

Οι μικροί μαθητές με πολύ χαρά και διάθεση βρέθηκαν στη φύση και με τις οδηγίες στελεχών της Περιφέρειας και των δασκάλων τους φύτεψαν μικρά πεύκα σε μια περιοχή που έχει υποστεί πολλές φορές την καταστροφική μανία των πυρκαγιών. Παράλληλα άκουσαν με προσοχή τα όσα τους είπαν για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύουμε το περιβάλλον που τόσο έχει κακοποιηθεί και έδωσαν ραντεβού για μια νέα δενδροφύτευση σε άλλη περιοχή του νησιού μας.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όσους στήριξαν την ωραία αυτή δράση και ιδιαίτερα τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές.