B.Πούτιν:”Οι ΗΠΑ θέλουν να μας υποτάξουν αλλά έχουμε την απάντηση: Κατασκευή 8.900 α/φ & ε/π μέχρι το 2025″!

Με ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα κατασκευής 3.300 στρατιωτικών και εμπορικών αεροσκαφών και 5.600 ελικοπτέρων, επίσης στρατιωτικών και εμπορικών, αξίας 21,2 δισ. δολαρίων απαντά η Ρωσία στις ΗΠΑ και την ΕΕ στο τομέα της υψηλής τεχνολογίας και ειδικότερα στο τομέα των αερομεταφορών που αποτελεί την “καρδιά” της σύγχρονης οικονομίας, μαζί με το τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των υπεραγωγών.

Η χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν σύμφωνα με την οποία “Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπαθούν απλώς να ταπεινώσουν τη Ρωσία, αλλά θέλουν να μας υποτάξουν πλήρως. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό”, συνοδεύθηκε σήμερα από την ανακοίνωση του κολοσσιαίου προγράμματος το οποίο θα αλλάξει την πορεία της παγκόσμιας αεροναυπηγικής βιομηχανίας και στον πολιτικό τομέα, όπου σίγουρα η Airbus και η Boeing θα αντιμετωπίσουν πλέον ένα πολύ ισχυρό ανταγωνισμό.

Σε χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση (συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση) ο Ρώσος πρόεδρος σε σχόλιο από τον σκηνοθέτη Γιούρι Καρά για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ταπεινώσουν τη Ρωσία, ο Πούτιν είπε: “Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι… οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μας ταπεινώσουν, θέλουν να μας καθυποτάξουν, να επιλύσουν τα προβλήματά τους σε βάρος μας. Θέλουν να υποκύψουμε στην επιρροή τους… Αλλά κανείς στην ιστορία δεν το κατάφερε αυτό σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, και κανείς δεν θα το κάνει”.

Και σήμερα ήρθε μία πρώτη απάντηση ως προς το πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν στην συμπεριφορά αυτή της Δύσης:

“Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε ο Β.Πούτιν, έχει αποδειχθεί επιτυχής, όσον αφορά την επιρροή της στους συμμάχους της, στους “δορυφόρους” τους με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές χώρες να είναι αναγκασμένες να παραμελούν τα δικά τους συμφέροντα, προς όφελος της συμμάχου Ουάσινγκτον, όπως συμβαίνει με τις χώρες της ΕΕ”..

Και όμως η προστασία των πανευρωπαϊκών συμφερόντων, η δυτική πολιτική με τις επιρροές των ΗΠΑ, είναι πολλές φορές σε βάρος των εθνικών συμφερόντων των χωρών της Ευρώπης…

Δημιουργούνται δεκάδες προβλήματα, μπροστά στα οποία κάποιοι εθελοτυφλούν. Κατά πρώτον, δεν διακρίνω τα κοινά κριτήρια για τα λεγόμενα κοινά συμφέροντα…

Και κατά δεύτερον, είναι βέβαιο πως τα γεωπολιτικά συμφέροντα μιας χώρας ή μιας ομάδας χωρών, δεν συμφωνούν τελικά με τα συμφέροντα των ίδιων των λαών τους… Πολύ σύντομα θα δείτε ότι δεν μπορεί κανένας να εκβιάσει την Ρωσία. Ε

χουμε την δύναμη να απαντήσουμε σε όλες τις προκλήσεις ακόμα και ΄όταν αυτές χρειάζονται τεχνολογική υπεροχή” κατέληξε ο πρόεδρος Πούτιν.

Και η απάντηση, όπως προείπαμε, ήρθε σήμερα με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού και του προγράμματος της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια γθα διατεθούν για την κατασκευή πάσης φύσεω στρατιωτικάν αεροσκαφών και ελικοπτέρων διαφόρων τύπων, μέχρι το 2025 σε μία χώρα που τα προϊόντα της αεροναυπηγικής, κοστίζουν το ένα τρίτο από αντίστοιχα δυτικά: Το πρόγραμμα ισοδυναμεί με δαπάνη κάπου 60 δισ. δολ. σε “δυτικές”  τιμές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας θα κατασκευαστούν 3.300 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 1.500 περίπου θα είναι πολιτικά, κυρίως Sukhoi Superjet-100 και MS-21 και τα υπόλοιπα μαχητικά και βομβαρδιστικά.

Τα αεροσκάφη θα καλύψουν ανάγκες της ρωσικής εγχώριας αγοράς, αλλά και θα εξαχθούν σε πελάτες της βιομηχανίας στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τον τομέα των ελικοπτέρων, θα κατασκευαστούν 5.600 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2.300 για πολιτική χρήση. Ο αριθμός καλύπτει επίσης, τόσο τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς, όσο και την εξαγωγική δραστηριότητα.

Συνολικά 8.900 αεροσκάφη και ελικόπτερα στο μεγαλύτερο αεροναυπηγικό πρόγραμμα της ιστορίας, ενός μόνο κράτους σε ειρηνική περίοδο και σε χρονικό διάστημα μόλις 10 ετών…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.,gr

Pin It on Pinterest