Κ.Τασούλας: “O τάφος της Αμφίπολης δεν έχει συληθεί”

«Το μνημείο θα “μιλήσει” αυθεντικά σε λίγο καιρό», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, για τον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη.

Ο κ. Τασούλας είπε ότι «σύντομα θα έχουμε νέα», τονίζοντας ότι η Αμφίπολη είναι κάτι το οποίο δεν «τρέχει», αλλά εντυπωσιάζει για τις  πρωτοφανείς διαστάσεις του.

Αναφερόμενος στις εργασίες ανασκαφών στο μνημείο, ο υπουργός είπε ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται επιμελημένη εργασία για την στερέωση της εσωτερικής καμάρας, μια απαραίτητη -όπως τόνισε- δουλειά, «επειδή η αρχαιολογία έχει τους δικούς της κανόνες και ακολουθούνται πλήρως στην Αμφίπολη».

Όσον αφορά στο αν ο τάφος έχει συληθεί, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως η χαλαρή επιχωμάτωση στο εσωτερικό του προθαλάμου έγινε για προστασία των ευρημάτων και πως όλα τα στοιχεία θα μας οδηγήσουν σύντομα στην αλήθεια, αν και -όπως σημείωσε- «θα μιλήσει  αυθεντικά σε λίγο καιρό το ίδιο το μνημείο».

«Ας το απολαύσουμε, όπως κάνει ο ελληνικός λαός ο οποίος γοητεύεται από το ξεδίπλωμα της ανασκαφής. Σύντομα θα έχουμε νέα», τόνισε ο υπουργός.

Pin It on Pinterest