Δείτε ποιοι έχουν προτεραιότητα στην Ελλάδα για το εμβόλιο του κορωνοιού

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της Pfizer, που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε 90% αποτελεσματικότητα. «Υπάρχει αισιοδοξία και χαρά για την είδηση σχετικά με  το εμβόλιο της Pfizer» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε και ποιοι είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι. «Οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτα και μετά ο υπόλοιπος πληθυσμός.  Αυτό θα μας οδηγήσει σε μία μερική κανονικότητα. Οποιοδήποτε εμβόλιο είναι δύο δόσεων. Είναι το τέταρτο εμβόλιο για το οποίο έρχεται σε συμφωνία η ΕΕ. Αυτή τη στιγμή εκπονείται ένα σημαντικό σχέδιο με σημεία εμβολιασμού. Θέλω να ζητήσω να προσέξουμε τις προσεχείς ημέρες» ανέφερε.

Από την πλευρά της, η Αναστασία Κοτανίδου ανέφερε ότι το εμβόλιο θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν όλοι οι Έλληνες.  «Το εμβόλιο θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Τα εμβόλια θεωρείται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανείς λόγος για διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Ποια είναι η θνητότητα στην Ελλάδα – Η σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα ανέφερε επίσης ότι «η θνητότητα στην Ελλάδα είναι περίπου 60 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, είναι μια θνητότητα που είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής».

Σχετικά με το εμβόλιο, απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κοτανίδου ξεκαθάρισε ότι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν, «απλώς με προτεραιότητα στο νοσηλευτικό προσωπικό, αργότερα οι ευπαθείς ομάδες» και κατόπιν όποιος άλλος εθελοντικά το επιθυμεί.

«Τα εμβόλια τα οποία θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» τόνισε η κ. Κοτανίδου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest