Δείτε LIVE το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει κανενός είδους lockdown.

Και αυτό καθώς παρόλο που το σενάριο τοπικών lockdown στην Αττική και σε άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές είχε πέσει στο τραπέζι και ο σχεδιασμός βάσει εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων αφορούσε σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες, αλλά και παρόλο που το οικονομικό επιτελείο είχε διασφαλίσει τα αναγκαία χρήματα για να καλυφθεί το κόστος της αναστολής εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει, τουλάχιστον επί του παρόντος, και αυτό για οικονομικούς λόγους.

Δείτε LIVE το μήνυμα του

Το ύστατο όπλο του lockdown θα παραμείνει ως εφεδρεία της κυβέρνησης εάν η πανδημία ξεφύγει παντελώς εκτός ελέγχου το χειμώνα. Ο προβληματισμός δηλαδή που ετέθη αφορούσε στην οικονομική και πρακτική δυσκολία του να χρειαστεί και δεύτερο μίνι lockdown το Δεκέμβριο πχ.

Για τους λόγους αυτούς στην κυβέρνηση έκριναν επαρκές ότι σε αυτή τη φάση ο αριθμός των κρουσμάτων ημερησίως έχει σταθεροποιηθεί στα λίγο πάνω από 300, παρότι το νούμερο αυτό είναι φυσικά υψηλό και πολύ υψηλότερο βέβαια από τον αριθμό κρουσμάτων με τον οποίο η χώρα οδηγήθηκε σε γενικό lockdown την άνοιξη.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest