Δεινόσαυροι και κουκουβάγιες ρίχνονται στη μάχη κατά του ιού

Υφασμάτινες μάσκες προσώπου με τυπωμένους μικροσκοπικούς δεινόσαυρους και χαριτωμένες κουκουβάγιες ράβει και δωρίζει μία εταιρεία στη Βουλγαρία σε γιατρούς και αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες άτομα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην εταιρεία βρεφικών ειδών «Angel Baby» στη Σόφια και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στέλεχος της εταιρείας, «τώρα είναι ώρα για δουλειά», υπογραμμίζοντας ότι το όλο το προσωπικό της εταιρείας εργάζεται έχοντας στο επίκεντρο της δραστηριότητάς του, τον στόχο προφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία, που ράβει και δωρίζει τις ιδιαίτερες αυτές μάσκες σε γιατρούς και αστυνομικούς που χρειάζονται προστατευτικά «εργαλεία» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχει ήδη διαθέσει 3.000 μάσκες προσώπου. Οι μάσκες πρέπει να πλένονται καθημερινά και να σιδερώνονται σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν προορίζονται για χρήση από εκείνους που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, αλλά για όσους έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε καθημερινή βάση.

Η «Angel Baby», επιχείρηση που παράγει υπνόσακους για βρέφη, είναι γνωστή στη Βουλγαρία για τις εκστρατείες κοινωνικής ευθύνης που έχει υλοποιήσει στο παρελθόν. Σε προηγούμενη εκστρατεία κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία είχε συμπεριλάβει μία δράση με τίτλο «Υπνόσακος σε αποστολή». Για κάθε υπνόσακο που αγόραζε κάποιος, ένας δινόταν ως δωρεά σε μαιευτικές πτέρυγες, με περισσότερους από 6.000 υπνοσάκους να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της εταιρείας ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ των συνιδρυτών της, του Ντίμιταρ και της Ντέσι, αφού -όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης- είναι ονειροπόλοι, πιστεύουν σε θαύματα και πάνω απ’ όλα, πιστεύουν στο καλό και τις ευκαιρίες που τους δίνονται να κάνουν ό,τι καλύτερο.