Σπάνιος σκελετός δεινόσαυρου θα εκτεθεί στο Λονδίνο

Ένας πολύ σπάνιος σκελετός ενός δεινόσαυρου ηλικίας 150 εκατ. ετών, το ύψος του οποίου φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα, πρόκειται να εκτεθεί στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο τον ερχόμενο μήνα.
Ο Stegosaurusθα είναι ο πρώτος πλήρης σκελετός δεινοσαύρου που εκτίθεται σε σχεδόν 100 χρόνια και ο μοναδικός σκελετός Stegosaurusσε δημόσια συλλογή εκτός των ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience.
Το συγκεκριμένο είδος ήταν φυτοφάγο, έζησε περίπου 155-150 εκατ. χρόνια πριν (προς το τέλος της Ιουρασικής Περιόδου) κυρίως στις περιοχές της δυτικής Βόρειας Αμερικής.
Ο συγκεκριμένος σκελετός εντοπίστηκε την άνοιξη του 2003 στο RedCanyonRanch στο Γουαϊόμινγκ και χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή του.
«Είναι πολύ ασυνήθιστο να βρεθεί ένας σχεδόν πλήρης σκελετός Stegosaurus» δήλωσε ο PaulBarrett από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να μπορούμε να εκθέσουμε αυτό το σκελετό στο μουσείο μας» πρόσθεσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση.
Σύμφωνα με μετρήσεις, ο συγκεκριμένος σκελετός –που αποτελείται από περισσότερα από 300 οστά- έχει μήκος 5,6 μέτρων και το ύψος του φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα. Ανήκε σε ένα νεαρό ζώο, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν επρόκειτο για αρσενικό ή θηλυκό.

Pin It on Pinterest