Δειγματοληπτικοί προληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό από αύριο και για τρεις ημέρες στη Ρόδο

Οι δωρεάν μαζικοί   δειγματοληπτικοί   έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (Rapid Tests) από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται και τις επόμενες τρεις ημέρες στη Ρόδο. Στην είσοδο του κτιρίου της ΔΟΥ (Εφορίας) Ρόδου, θα βρίσκονται εγκατεστημένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 12, Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, από τις 09:00 έως τις 14:30 για τη διενέργεια τεστ σε όποιον πολίτη επιθυμεί να ελεγχθεί. 

Το παραπάνω πρόγραμμα δεν αποτελεί δράση “Drive throughtesting”, πραγματοποιείται σε κλειστό χώρο (στην είσοδο εντός τουκτιρίου Εφορίας) και έτσι θα τηρηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

«Η καθαρή εικόνα που παρουσιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις 4 μοναδικές περιφέρειες της Ευρώπης με πράσινο χρώμα και με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 μέρες είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων αποστασιοποίησης από τους πολίτες και των συστηματικών ελέγχων στον πληθυσμόΣυνεχίζουμε δυναμικά, όσο κι αν έχουμε κουραστεί από τους περιορισμούς, μέχρι να απαλλαγούμε από τον covid-19 και να γυρίσει η ζωή μας στην κανονικότητα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Χαρούλα Γιασιράνη.