Όταν οι νέοι σχεδιάζουν το μέλλον της Ρόδου – REDESIGN RHODES – Φωτορεπορτάζ & ΒΙΝΤΕΟ

Χορηγός επικοινωνίας rodosreport.gr

Σήμερα η Ρόδος είναι υπερήφανη, καθώς η νεολαία της, οι φοιτητές της παρουσίασαν ένα πρωτότυπο πρότζεκτ με την ονομασία “REDESIGN RHODES”, το οποίο πραγματευόταν προτάσεις για την διαμόρφωση τη Πλατείας Δημαρχείου και της Πλατείας Κουντουριώτη πίσω από την Περιφέρεια. Την προσπάθεια αυτή την αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται από την μεγάλη προσέλευση κόσμου στην παρουσίαση, της οποίας επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο  Τάσης Παπαϊωάννου, καθηγητής ΕΜΠ.

Όταν οι νέοι με μεράκι, όραμα, αγάπη για τον τόπο τους και γνώσεις, σχεδιάζουν το “αύριο” της  Ρόδου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Δεκαέξι φοιτητές πολυτεχνικών σχολών ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις διαφορές των επαγγελμάτων τους με κοινή συντεταγμένη “ένα καλύτερο αύριο για τη Ρόδο”.

Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και η κάθε ομάδα μελέτησε από ένα θέμα. Με μια όμορφη παρουσίαση επαγγελματικού επιπέδου,  λεπτομερείς μακέτες και στρατηγική  παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τις πλατείες. Πραγματεύτηκαν το θέμα του πάρκινγκ, σχεδίασαν πορείες για πεζούς και ποδηλάτες, οργάνωσαν τους νεκρούς χώρους της περιοχής, έκαναν προτάσεις για μια καλύτερη αισθητική των χώρων και πολλά ακόμα. Έδωσαν άλλο χαρακτήρα σε μέρη γνώριμα σε όλους μας, μελέτησαν τις ανάγκες και “έβαλαν τον άνθρωπο” μέσα στα πλάνα τους.

Καθηγητές τους, φορείς  και επαγγελματίες του κλάδου, με παρεμβάσεις τους συνεχάρησαν τους φοιτητές για αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια και πρωτοβουλία και σίγουρα έλαβαν σοβαρά υπόψιν  τις προτάσεις τους και το όραμα τους.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στις ομάδες είναι : Τσαμπίκος Παρασκευάς φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικών Βόλου, Αγγελος Χατζάτογλου φοιτητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Βόλου, Μάνος Χατζηκαντής φοιτητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Μαριέττα Λόγγου φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Πάτρας,  Γιώργος Σαράντης φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών Σχολής Ξάνθης, Λευτέρης Καρύδης φοιτητής Αρχιτεκτονικής Βόλου, Γιώργος Καλλουδης φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών Σχολής Ξάνθης, Πάνος Μιτροτάσιος φοιτητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Βόλου, Νεκτάριος Ροδίτης φοιτητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Χανίων, Ηλίας Ροδίτης φοιιτητής ΜΠΔ ,Στέλιος Σπανόπουλος φοιτητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Βόλου, Γιώργος Γιαλλουρίδης φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών Σχολής Θεσσαλονίκης, Στέργιος Λαμπριανός φοιτητής Γραφιστικής Σχολής Αθήνας, Ανθούλα Πεταυράκη φοιτητής Γραφιστικής Σχολής Αθήνας, Βάσω Μαυρικάκη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Χανίων.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  Ρόδου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Μπάμπης Ευθυμιάδης,  οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου και Γιώργο Υψηλάντης,  ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Δράκος, η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κρικοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Πάνος Βενέρη, η πρόεδρος στον Σύλλογο για την διατήρηση της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου Μαρία Μιχαλάκη-Κόλλια, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Παρασός, ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων ” Ροδίων Παιδεία” Κυριάκος Κυριακούλης και ο διευθυντής των  εκπαιδευτηρίων Τσίννας Βλάσης  που ήταν και καθηγητές κάποιων εκ των φοιτητών και στήριξαν από την αρχή αυτό το πρότζεκτ παραχωρώντας συν των άλλων χώρους εργασίας των εργαστηρίων. 

Γιατί το όραμα έχει όνομα και είναι αυτό της νέας γενιάς που δεν παραδίδει αμαχητί τα όπλα…. !

 Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση και απόσπασα από την ομιλία του κ. Τάση Παπαϊωάννου.

rodosreport.gr


Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest