Ρόδος: Στο σκαμνί καθηγητής που έκανε cyber sex με ανήλικη μαθήτριά του

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας ανήλικης μαθήτριας του, θα καθίσει ένας καθηγητής.

Ο εκπαιδευτικός υπηρετούσε σε σχολείο του νησιού και έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, καθώς μετά από έρευνα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προέκυψε ότι έκανε cyber sex με την μαθήτρια μέσω του λογαριασμού του, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη το 2012. Η 14χρονη, μαθήτρια της Α’  γυμνασίου, είχε γίνει “φίλη” με τον 37χρονο καθηγητή της στο facebook και τον πολιορκούσε. Αυτός, αν και ήταν διστακτικός, την άφηνε να του εξομολογείται τις ερωτικές επιθυμίες της και μάλιστα δεν δίστασε να προβεί σε cyber sex μαζί της. Η κοπέλα όμως άρχισε να γίνεται φορτική, με τον καθηγητή να αντιλαμβάνεται ότι ήταν αποφασισμένη για όλα, ακόμη και να ενημερώσει τους πάντες για το τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Λίγες μέρες αργότερα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κάλεσε σε απολογία τον καθηγητή, ο οποίος εμφανίστηκε με αντίγραφα των συνομιλιών που είχε με την 14χρονη. Από αυτά προέκυψε ότι ο εκπαιδευτικός χρησιμοποίησε ανοίκειες και απρεπείς εκφράσεις κατά της ηθικής υπόστασης και αιδούς της μαθήτριας ενώ κατά τη διάρκεια των διαλόγων που είχαν ανέχτηκε από την 14χρονη εκφράσεις ανεπίτρεπτου ηθικού περιεχομένου που δεν συνάδουν με το ήθος του λειτουργήματος του. Ο φάκελος κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο 37χρονος επισήμανε ότι οι περιβόητες συνομιλίες έγιναν σε μια στιγμή αδυναμίας, διαβεβαίωσε ότι έχει μετανοήσει ενώ στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, που διεξήχθη, ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν προχώρησε σε ασελγείς χειρονομίες ή προτάσεις. Υποστήριξε, ακόμη, ότι τέτοιες προτάσεις έγιναν από την πλευρά της 14χρονης και συναντούσαν την σθεναρή αντίδρασή του.

Η εισαγγελία τον παρέπεμψε σε δίκη, η οποία προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πηγή: dimokratiki

Pin It on Pinterest