Στοιχεία σοκ: 300.000 Έλληνες υποφέρουν από ψωρίαση και κνίδωση!

Δύο χρόνια δερματικά νοσήματα, η ψωρίαση και η κνίδωση, που έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή τουλάχιστον 300.000 Ελλήνων, «αποκαλύπτονται» τον Οκτώβριο μέσα από την εκστρατεία ενημέρωσης του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Οι δύο ασθένειες έχουν την τιμητική τους τον επόμενο μήνα. Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κνίδωσης και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης. Η Ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα.

Ο αντίκτυπος των σοβαρών δερματικών νοσημάτων δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και μεγάλες επιπτώσεις στα συναισθήματα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς με σοβαρά δερματικά νοσήματα να «κρύβουν» το πρόβλημα τους και να απομονώνονται κοινωνικά και ψυχολογικά.

«Το νοσοκομείο Συγγρός αποτελεί κέντρο αναφοράς για τους ασθενείς με χρόνια δερματικά νοσήματα, όπως η Ψωρίαση και η Κνίδωση, διαθέτοντας εξειδικευμένα ιατρεία που λειτουργούν σε καθημερινή βάση» ανέφερε με την ευκαιρία  της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κόσμου για τις δύο νόσους η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων Αθηνών «Α. Συγγρός» και Καθηγήτρια Δερματολογίας -Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία  Χριστίνα Αντωνίου,

Κεραλοιφή για τα συμπτώματα της ψωρίασης , ζητήστε την εδώ

Pin It on Pinterest

Share This