Ο Cumberbatch είπε στο κοινό να «γαμ…ει» τους πολιτικούς και να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Αίσθηση προκάλεσε ο λόγος του βρετανού ηθοποιού Benedict Cumberbatch, γνωστού από τη σειρά «Σέρλοκ Χολμς», μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης «Άμλετ» την προηγούμενη Τρίτη.

Ο Cumberbatch εξέφρασε τον θυμό και τον αποτροπιασμό του για το θέμα των προσφύγων, λέγοντας χαρακτηριστικά «fuck the politicians» («γ…τε τους πολιτικούς), όπως μετέδωσε η βρετανική Telegraph, και μάλιστα μπροστά σε παιδιά σχολείου!

Ο γνωστός ηθοποιός τον τελευταίο καιρό συνηθίζει να βγάζει μικρούς λόγους μετά το τέλος κάθε παράστασης, επικρίνοντας τους πολιτικούς και τη βρετανική κυβέρνηση για την απόφασή της να δεχτεί μόνο 20.000 πρόσφυγες τα τελευταία 5 χρόνια.

Παράλληλα, ο ίδιος ζητά από τους θεατές να προσφέρουν ό,τι μπορούν για τη βοήθεια των σύρων προσφύγων.

Στους λόγους του, ο Cumberbatch συνηθίζει να απαγγέλλει ένα ποίημα της σομαλής ποιήτριας Warsan Shire με τίτλο «Home», το οποίο αναφέρει σε έναν στίχο «Κανένας δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά».

Στην ομιλία της Τρίτης, ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε έναν φίλο του που επέστρεψε από τη Λέσβο λίγους μήνες πριν, όπου κάθε μέρα φτάνουν 5.000 άνθρωποι».

Pin It on Pinterest

Share This