Χρειάστηκε παρέμβαση Μητσοτάκη για να σταματήσει ο διορισμός Ελένης Ζαρούλια

Για να τοποθετηθεί, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε να παυθεί άλλος υπάλληλος τον οποίο είχε βάλει παλαιότερα για να “βολέψει” την γυναίκα του.

Μετά τις σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις και το σάλο που προκάλεσε ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε προσωπικά το θέμα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και βρέθηκε φόρμουλα, προκειμένου να ακυρωθεί ο διορισμός της.

Έτσι σε ανακοίνωσή του ο κος Τασούλας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων, προαναγγέλλοντας αλλαγές και στον κανονισμό της βουλής.

Η ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ