Χωρίς προσωπικό αλλά με πλήρεις οργανικές θέσεις το Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα του Πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης, το οποίο φαίνεται να έχει καλυμμένες βασικότατες οργανικές θέσεις χωρίς να έχει γιατρούς για τους κατοίκους του νησιού, κυρίως λόγω αποσπάσεων. Έτσι, γιατροί που ενδιαφέρονται δεν μπορούν να προσληφθούν στο ακριτικό νησί του οποίου το ιατρείο υπολειτουργεί.

 
Ολόκληρη η ερώτηση, ακολουθεί:
 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

27.11.17

Αρ. Πρωτ: 1590/27-11-17

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

 

ΘΕΜΑ: Χωρίς προσωπικό αλλά με πλήρεις οργανικές θέσεις το Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης

 

Σύμφωνα με κοινοποιημένη σε εμάς αναφορά του κυρίου Νικολάου Ασβέστη, Δημοτικού Συμβούλου Μεγίστης προς τον Εισαγγελέα Ρόδου, το Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς η χρονίζουσα κακή διαχείριση των οργανικών του θέσεων το φέρουν σε θέση να απωλέσει υποχρεωτικά τις υπηρεσίες μιας ειδικευμένης καρδιολόγου ιατρού που ήδη υπηρετεί εκεί με την έλευση ενός αγροτικού ιατρού.

Το παράδοξο οφείλεται στην κάλυψη της μοναδικής οργανικής θέσης ειδικευμένου γιατρού στο Καστελόριζο από γιατρό που εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί στο Βύρωνα Αττικής. Έτσι, η θέση φαίνεται καλυμμένη ενώ στην πράξη οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού παραμένουν ακάλυπτοι.

Κατά παρόμοιο τρόπο, σύμφωνα με την ανωτέρω αναφορά, το νησί δεν έχει ποτέ λάβει τις υπηρεσίες της μίας εκ των δύο νοσηλευτριών και της μαίας των οποίων οι οργανικές θέσεις είναι στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης αλλά ουδείς –ως φαίνεται- γνωρίζει πού εργάζονται.

Και σαν αυτά να μην είναι ήδη αρκετά, μετά από βλάβη του αιματολογικού μηχανήματος οι κάτοικοι του νησιού υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στη Ρόδο και να διαμένουν για 4-5 μέρες τη φορά προκειμένου να κάνουν μια εξέταση αίματος.

Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης των βασικών υπηρεσιών υγείας που οφείλει το ελληνικό κράτος να παρέχει στους ακρίτες του. Πολλώ δε μάλλον, όταν στο μικρό αυτό νησί καταφθάνουν απρόβλεπτοι αριθμοί προσφύγων και μεταναστών που επίσης χρήζουν ιατρικής αντιμετώπισης και παρακολούθησης.

Ερωτάται ο Υπουργός:

Πόσο άμεσα μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα της πραγματικής υπηρέτησης προσωπικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, σύμφωνα με τον οργανισμό του;

Προτίθεται να δώσει προτεραιότητα στην επισκευή ή αντικατάσταση του αιματολογικού μηχανήματος;

Ο ερωτών βουλευτής

 Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Pin It on Pinterest

Share This