«Children Circus Week» – Παιδική εβδομάδα Τσίρκου στη Ρόδο για όλα τα παιδιά !


Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Playground» σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το καλλιτεχνικό ντουέτο «Afairmix» και τη σχολή χορού «The Dance Project» συνδιοργανώνουν την παιδική εβδομάδα τσίρκου «Children Circus Week».

 

Τι είναι το «Playground»;

Το «Playground» είναι ένας Εθελοντικός Καλλιτεχνικός Οργανισμός με έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Αποτελείται από 172 καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων και εθνικοτήτων. Σκοπός του η καλλιτεχνική παιδεία και η καλλιέργεια της αδερφικότητας μεταξύ των διαφορετικών, ευάλωτων ή μη, κοινωνικών ομάδων. Όραμα του ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση, στη σίτιση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση.

 

Τι είναι το Πρόγραμμα «Children Circus Week»;

Πρόκειται για μία εβδομάδα μάθησης καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης δημοτικού. Σκοπός η συνένωση και δημιουργική έκφραση παιδιών διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, ευάλωτων και μη, μέσω της δημιουργικής ενασχόλησης.

Εθελοντές επαγγελματίες εκπαιδευτές από τέσσερις χώρες της Ευρώπης: Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και από την Αμερική θα διδάξουν στα παιδιά χορό, μουσική, ακροβατικά και ζογκλερικά.

Η εκπαίδευση θα διαρκέσει πέντε ημέρες, από Λαμπρή Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 13 Απριλίου. Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην Σχολή χορού «The Dance Project» (Εθνικής Αντιστάσεως 79) από τις 11:00πμ έως 15:00μμ. Τα παιδιά θα μπορούν προαιρετικά να συμμετάσχουν και σε καλλιτεχνικό εργαστήρι από τις 15:00μμ έως 16:00μμ. Την έκτη ημέρα, Σάββατο 14 Απριλίου, θα δοθεί θεατρική παράσταση από τα παιδιά με τη στήριξη των εκπαιδευτών τους στην αίθουσα εκδηλώσεων στο πάρκο Ροδίνι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχει εποπτεία πέρα από τους εκπαιδευτικούς και από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Καθημερινά θα παρέχονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μικρογεύματα.

Στα μαθήματα, που είναι δωρεάν, μπορεί να λάβει μέρος περιορισμένος αριθμός παιδιών, συνολικά 35 μαθητές, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων συμμετοχής. Οι μαθητές θα προέρχονται από το γηγενή πληθυσμό (παιδιά τυπικής ανάπτυξης, παιδιά με αναπηρία καθώς και τα παιδιά από την Δομή Παιδικής Προστασίας), από Ρομά και πρόσφυγες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Παπασταμάτη Σταματία στο 6947922908.

Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να λάβουν μέρος σε μία πρωτότυπη και διασκεδαστική εκδήλωση. Θα κατασκευάσουν όλα όσα χρειάζονται για την διεξαγωγή της παράστασης, θα εκπαιδευτούν σε ότι αυτά επιλέξουν, θα κάνουν νέους φίλους και στο τέλος θα παρουσιάσουν σε όλους μας όλα όσα έμαθαν και έφτιαξαν.       

 

    

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ

Στη Ρόδο σήμερα ………………………………..μεταξύ των κάτωθι συμβαλλομένων, αφενός του «Children Circus Week» και αφετέρου του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας ………………………………………….……………………………………………………………………………………………………… της …………….τάξης Δημοτικού, με διεύθυνση ……………………………………………………………………………… τηλέφωνο σταθερό ……………………………………… τηλέφωνο κινητό…….…………………………………………… και ημερομηνία γέννησης ……………………………………………………………………………………..

συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα εξής:

Με την υπογραφή του παρόντος, η «Children Circus Week» αναλαμβάνει να παραδώσει στον/στην μαθητή/τρια μία σειρά καλλιτεχνικών/ αθλητικών δραστηριοτήτων.

  1. Το πρόγραμμα αφορά το διάστημα Δευτέρα 9 Απριλίου έως το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 (Λαμπρή εβδομάδα) 11:00πμ έως 15:00μμ (15:00 με 16:00 προαιρετική συμμετοχή). Οι εκπαιδεύσεις θα λάβουν χώρα στην σχολή χορού The Dance Project και η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Ροδίνι.

  1. Διατροφικές συνήθειες μαθητή1: ………………………………………………………………..…………………………

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο μαθητής πρέπει να έχει καθημερινά μαζί του ενα μπουκάλι / παγούρι νερό.

  1. Άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το παιδί, που θέλετε να μας επισημάνετε:………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  2. Το παιδί έχει το δικαίωμα να διακόψει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, οποιαδήποτε στιγμή θελήσει και για οποιονδήποτε λόγο. Μπορεί ακόμα, να λάβει μέρος στις πρόβες είτε θελήσει να συμμετάσχει στην παράσταση είτε όχι. Αν κάποιο παιδί, δεν θελήσει να ανέβει στη σκηνή, θα αναλάβει βοηθητικούς ρόλους στα παρασκήνια ώστε να αποτελέσει και αυτό μέρος της παράστασης.
  3. Σας ενημερώνουμε, ότι η βιντεοσκόπηση και το φωτογραφικό υλικό από τις πρόβες και την παράσταση του προγράμματος, θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για κοινωνικό σκοπό (προβολη του προγράμματος) και όχι για διαφημιστικούς ή κερδοσκοπικούς λόγους.
  4. Υπογράφοντας το παρόν, δηλώνω υπεύθυνα ότι το παιδί είναι υγιές και η φυσική του κατάσταση του επιτρέπει να χορέψει / αθληθεί. Απαλλάσω την «Children Circus Week» από οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος του παιδιού στο χώρο διεξαγωγής του προγράμματος.

Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ

1 Παρακαλείσθε, όπως συμπληρώσετε τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας. Πιο συγκεκριμένα, αν υπάρχει αλλεργία σε κάποια τροφή, αν δεν τρώει κάτι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή απλώς δεν το προτιμά, καθώς θα δοθεί σάντουιτς, φρούτο, χυμός και νερό στα παιδιά, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια