Χαιρετισμός Δημάρχου Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων


Χαιρετίζουμε αυτή τη σεμνή και κατανυκτική εκδήλωση, που διοργανώνεται σήμερα, 19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και την ΑΝΔΩ.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, και στη Ρόδο, έχουμε όλοι πολλά να θυμόμαστε μέρες σαν τη σημερινή. Ωστόσο εύστοχα λέμε ότι «χωρίς μνήμη, δεν υπάρχει δράση». Δράση για να πετύχουμε τον παγκόσμιο στόχο μέχρι το 2020, τη μείωση κατά 50% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Στόχος μας βέβαια θα έπρεπε να είναι να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα στο δρόμο.

Οφείλουμε σαν κοινωνία και ο καθένας ξεχωριστά να θέσουμε προτεραιότητα την οδική ασφάλεια. Ο κάθε πολίτης να σεβαστεί τη ζωή τη δική του αλλά και των συνανθρώπων του, αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν σε λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας.

Ο Δήμος Ρόδου έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, και ελπίζουμε σε συνεργασία με την ΕΥΘΥΤΑ, το έργο της οποίας πάντα στηρίζουμε, των φορέων εκπαίδευσης, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, να παρέχουμε στους νέους της Ρόδου την παιδεία και την ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια. Tαυτόχρονα, στοχεύουμε σε σειρά παρεμβάσεων στο δημοτικό οδικό δίκτυο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Σήμερα λοιπόν θυμόμαστε τα θύματα των τροχαίων. Θυμόμαστε όσους έχασαν τη ζωή τους προκειμένου να μη φύγουν ποτέ από δίπλα μας. Θυμόμαστε για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο. Αλλά κυρίως, θυμόμαστε προκειμένου να δράσουμε ώστε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλη ζωή.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια