Χάρτες με την τουρκική στρατιά των 100.000 ανδρών στις ακτές του Αιγαίου σε κάθε ελληνική πρεσβεία

Τον χάρτη με τα σχέδια της Τουρκίας και τις προκλητικές της κινήσεις έχει στείλει το υπουργείο Εξωτερικών, με εντολή του Νίκου Δένδια, στις πρεσβείες της Ελλάδας ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στον χάρτη φαίνεται η παρατεταγμένη στρατιά των Τούρκων στις ακτές του Αιγαίου – απέναντι από Λέσβο, Χίο, Κω και Ρόδο – η οποία αποτελείται από 100.000 άντρες.

Διπλωματικές πηγές έλεγαν στο κανάλι ότι «από τη στιγμή που απειλούμαστε, θα θωρακιζόμαστε και πως έχει μελετηθεί κάθε πιθανό σενάριο “επίθεσης” και φυσικά κάθε πιθανή απάντηση».

Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η εντολή που έχει δοθεί στους διπλωμάτες είναι: να δείχνουν χάρτες σαν κι αυτόν, χάρτες σαν και της «Γαλάζιας Πατρίδας» στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνομιλητές τους. Μάλιστα, σημειώνουν ότι στόχος η διεθνοποίηση της τουρκικής απειλής.

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια, προς στην Τουρκία, από την ομιλία του στην Πάτρα: «Η χώρα μας είναι ισχυρή και μπορεί, βασισμένη στις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις και στις δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας της, να υπερασπίσει τα εθνικά δίκαια».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This