Χαμός στη Ρωσία με την μερική επιστράτευση – Πυροβόλησαν εξ επαφής στρατολόγο για να μην πάνε στο μέτωπο (βίντεο)

Δεν πάνε καλά τα πράγματα με την επιστράτευση στη Ρωσία καθώς καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις κατά της επίθεσης στην Ουκρανία αλλά και κατά της επιστράτευσης που διέταξε ο Πούτιν εν μέσω μεγάλων πληγμάτων που δέχεται ο Ρωσικός στρατός που τον ανάγκασαν να υποχωρήσει στις Ρωσόφονες περιοχές οι οποίες και αυτές πολιορκούνται.

Το “Ξανθό Γένος” βρίσκεται καθημερινά υπο παγκόσμια γελοιοποίηση των πολεμικών του ικανοτήτων καθώς ο πόλεμος των 5 ημερών έχει γίνει πόλεμος πολλών μηνών με τις ήττες πλέον να διαδέχονται η μία την άλλη. Αποτέλεσμα των ηττών είναι να αρχίσει η Ρωσία να κάνει υπαινιγμούς πάλι για χρήση πυρηνικών όπλων μιας και τα συμβατικά αποδείχθηκαν τουλάχιστον αναποτελεσματικά.

Σφοδρές οι αντιδράσεις για τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ένα βίντεο το οποίο αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο το πόσο αποφασισμένοι είναι οι Ρώσοι να μην υπακούσουν στην μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, ανήρτησε στο Twitter ο σύμβουλος Εσωτερικών Υποθέσεων του προέδρου της Ουκρανίας.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο Άντον Γκερασένκο έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας 25χρονος πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής στρατολόγο σε στρατολογικό γραφείο στην επαρχεία Ιρκούτσκ της Ρωσίας το πρωί της Δευτέρας

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram ότι ο στρατολόγος δέχθηκε έναν πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Κόμπζεφ δεσμεύτηκε, επίσης, ότι ο 25χρονος δράστης «ασφαλώς και θα τιμωρηθεί» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με το Reuters, έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις σε στρατολογικά γραφεία με τελευταίες αυτές στο Νταγκεστάν και τη Γιακούτια περιοχές από τις οποίες, όπως καταγγέλλεται, έχει υπάρξει ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός επίστρατων σε σχέση με άλλες περιοχές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με αναφορές και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter, πλήθος κόσμου – άντρες και γυναίκες – βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Κυριακής για να διαδηλώσουν κατά της επιστράτευσης, με τις δυνάμεις ασφαλείας να «απαντούν» με πυρά, για να τους διαλύσουν.

Pin It on Pinterest

Share This