Χαμός σήμερα απο Τουρκικές παραβιάσεις σε όλο το Αιγαίο – Αναφορές και για τη Νότια Ρόδο

Τουρκικά F-16, Phantom F-4 αλλα και σκάφη ηλεκτρονικού πολέμου βγήκαν σήμερα στο Αιγαίο προχωρώντας σε σειρά παραβιάσεων του Ελληνικού FIR , ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες.

Συγκεκριμένα, η τουρκική προκλητικότητα στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο σημειώθηκε από τρεις σχηματισμούς μαχητικών αεροσκαφών, συνολικά τεσσάρων μαχητικών F-16 και 2 μαχητικών F-4 Phantom, καθώς επίσης από 3 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235 και ένα επιθετικό ελικόπτερο.

Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας προχώρησε σε 33 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, όλες από τα CN-235, οκτώ παραβάσεις του ελληνικού FIR, με δύο εμπλοκές, ενώ 4 μαχητικά ήταν οπλισμένα, χωρίς όμως αυτό να αποτρέπει τα ελληνικά μαχητικά από το να αναχαιτίσουν τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις, κατά την διεθνή πάγια τακτική.

Στη Νότια Ρόδο για περίπου μια ώρα ακούγονταν οι κινητήρες πολεμικών αεροσκαφών αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν προκειται για Ελληνικά μαχητικά που κυνηγούσαν τουρκικά στα στοιχεία που έδωσε το ΓΕΣ ή άσκηση που λαμβάνει χώρα στο Αιγαίο «Poseidon’s Rage 21» σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 08η ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 3 (2×2 F-16, 1×2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 4 (3 CN-235, 1 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 10

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ          : 8

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 33 ( όλες από τα CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ