Το χάλκινο μετάλλιο πήρε το Σωματείο Πρακτικής Σκοποβολής Αστυνομικών Ρόδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Το Σωματείο Πρακτικής Σκοποβολής Αστυνομικών Ρόδου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής Όπλων Χειρός IPSC έτους 2017 που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ο.Α.Σ.Κ την 23-24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κόρινθο ….
Η ομάδα αποτελούνταν από τους Ηλιόπουλο Γεώργιο, Μπελενιώτη Σταύρο και Δρακιού Δράκο.
Δημόσιες ευχαριστίες προς όλους όσους συνέδραμαν για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ειδικά:  ΚΟΖΆΣ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ ΕΜΠΟΡΊΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ.
Το Ροδίτικο Σωματείο κατέκτησε την 3η θέση παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο σαν ομάδα στην κατηγορία PRODUCTION.
Συγχαρητήρια στην Ομάδα.

Το Σωματείο Πρακτικής Σκοποβολής Αστυνομικών Ρόδου δηλώνει δυναμικό παρόν σε αθλητικές δραστηριότητες στο αγώνισμα της Πρακτικής Σκοποβολής (IPSC) με πιστόλια AIRSOFT (IPSC ACTION AIR) Αγωνιστικό AIRSOFT.

Όσοι από τους νέους φίλους θέλει να δει ή να ασχοληθεί με την νέα αυτή σκοποβολή, το Αγωνιστικό Airsoft (IPSC ACTION AIR ), μπορεί να έρθει Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:00 μέσα στο παλιό στρατόπεδο του Καλαμώνα.
Πληροφορίες στο τηλ 6937268013 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος.
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ανοιχτή σελίδα μας να κάνετε Like και να ενημερωνόσαστε για τις δράσεις/προπονήσεις μας.
Μήνυμα προέδρου ΣΩ.Π.Σ.Α. Ρόδου:
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι το Σωματείο Πρακτικής Σκοποβολής Αστυνομικών Ρόδου έχει ήδη ξεκινήσει από τον Μάιο του 2016 και έχει συμπεριλάβει στις δραστηριότητες του και διοργανώνει και ασκεί παράλληλα με την Πρακτική Σκοποβολή ένα νέο άθλημα σκοποβολής στην Ελλάδα …. το λεγόμενο IPSC ACTION AIRΑγωνιστικό Airsoft δηλαδή .. και το Σωματείο μας…. το διοργανώνει για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου. Βασικά είναι ένα άθλημα σκοποβολής διαδεδομένο στην Αμερική και Ασία σε αντίθεση με την Ευρώπη που το ξεκίνησαν δειλά κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς αφού υπάρχει μεγάλη προσέλευση σκοπευτών – αθλητών και διοργανώνουν αγώνες επιπέδου LIII(Level 3).
Στην χώρα μας το είχαν ξεκινήσει δοκιμαστικά δύο Σωματεία με θετικές εντυπώσεις και έχει μέχρι στιγμής σταθερή ανοδική πορεία και όσος περισσότερος κόσμος το γνωρίζει τόσο περισσότερο ασχολείται με αυτό. Στηρίζεται στους κανονισμούς της ipsc handgun (όπλων χειρός) με ελάχιστες διαφορές και έχει και αυτό της τρείς βασικές κατηγορίες : production – standard – open. Η διοργάνωσή του είτε είναι προπόνηση είτε είναι αγώνας γίνεται σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο με ειδικά διαμορφωμένα στάδια αφού ο εξοπλισμός και τα υλικά του πεδίου που διεξάγετε είναι ειδικών προδιαγραφών, σύμφωνα πάντα όπως ορίζει ο διεθνής κανονισμός της IPSC .
Η μόνη προστασία που χρειάζεται είναι να φοράμε γυαλιά και να πειθαρχούμε στους κανονισμούς. Ο εξοπλισμός του σκοπευτή του Airsoft είναι γενικά χαμηλής αξίας. Το όπλο που χρειάζεται να αγοράσει είναι ένα πιστόλι αερίου και όχι μπαταρίας και εκτοξεύει πλαστικιές μπίλιες (απαγορεύονται οι μεταλλικές μπίλιες ) διαμετρήματος 6mm, και τα όπλα είναι ακριβές αντίγραφα των γνωστών κανονικών όπλων με σχεδόν το ίδιο βάρος και λειτουργία π.χ. έχουν οπισθοδρόμηση του κλείστρου όταν ρίχνει , γίνονται κανονικά οι αλλαγές γεμιστήρα και όταν αδειάσει ο γεμιστήρας μένει ανοιχτό το κλείστρο και η ανάκρουση του είναι γύρω στο 40-50% του κανονικού όπλου… χρειάζεται επίσης ζώνη , θήκη όπλου και θήκη γεμιστήρων και τα υπόλοιπα αναλώσιμα που χρειάζονται όπως μπίλιες και αέριο ή αμπούλες και το κυριότερο γυαλιά.
Το Σωματείο μας μετά από αρκετούς μήνες εργασίας πάνω σε αυτό με σκοπό να επιδείξει σωστά την νέα αυτή πρόκληση καθώς με ατομική και ομαδική εργασία με φίλους και συναθλητές και τους ευχαριστεί πάρα πολύ για αυτό, είναι έτοιμο και έχει ξεκινήσει ήδη την έναρξη των διοργανώσεων και μπορείτε να δείτε από κοντά τα θετικά του αποτελέσματα και μόνο. Ο χώρος ο οποίος έχει ετοιμαστεί και μας υποδέχεται είναι δύο σκεπαστά οικήματα με δύο μεγάλους χώρους το καθένα , και φιλοξενεί 4 μεγάλα στάδια κλειστά χωρίς να μας επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες είτε είναι καλοκαίρι ή χειμώνας στην περιοχή Καλαμώνα χωριού Δαματριάς της Ρόδου δίπλα στο σκοπευτήριο που διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Πρακτικής Σκοποβολής εδώ στην Ρόδο το 2011.
Τα στάδια αυτά είναι διαφορετικά την κάθε φορά φτιαγμένα με φαντασία και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και περιέχουν μικρούς σταθερούς στόχους mini ipsc…. με movers (κινούμενοι στόχοι ………poppers (μεταλλικές σιλουέτες) ……..με plates (μεταλλικά πιάτα) ….και διάφοροι κινούμενοι στόχοι και πληθώρα μηχανισμών ….όλα ειδικών προδιαγραφών και διαφορετικών υλικών ….. που αξίζει να τα δείτε από κοντά … Ανάμεσα στα στάδια υπάρχει ένας μικρός χώρος υποδοχής με καρέκλες και τραπέζια για τον καφέ με παρέα και με συζήτηση και ……από έξω υπάρχει πάνω από 250 τετραγωνικά ασκέπαστου χώρου για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα αθλητική ή μη ….το σκεπτικό είναι να χρησιμοποιείται ο χώρος περισσότερο τον χειμώνα ή όποτε χρειάζεται στον οποίο οι σκοπευτές δεν επηρεάζονται από καιρικές συνθήκες και μπορούν να κάνουν άνετα την δραστηριότητά τους και αν περάσει η ώρα και έχει νυχτώσει …. υπάρχει φωτισμός υπεραρκετός μέσα και έξω του χώρου.
Γενικά κλείνοντας και χωρίς να θέλω να σας κουράσω άλλο ότι το Action Air είναι από της καλύτερες προπονήσεις γιατί εξομοιώνει τα πάντα ακόμα και ένα φτασμένο σκοπευτή … δηλ ταχύτητα στην βολή , ταχύτητα στις μετακινήσεις, αλλαγές γεμιστήρα, γρήγορη σκόπευση και πολλά άλλα όπως … πειθαρχείς σαν άτομο στους κανονισμούς και στις απαιτήσεις των σταδίων …..σκέφτεσαι και αντιδράς γρήγορα ……ο χρόνος και η βαθμολογία ο μοναδικός αντίπαλός σου …αλλά εκτός από αυτά …..επίσης διασκεδάζει και συναρπάζει ακόμα γυναίκες και παιδιά γιατί μπορούν να ασχοληθούν …..χωρίς να έχουν τον φόβο του ‘’μπάμ’’ της αληθινής σφαίρας …ούτε την εκπυρσοκρότηση του όπλου και τη ανάκρουσή του ……με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σας περιμένουμε να το δείτε από κοντά μόνοι σας ή με τους φίλου σας … με την παρέα σας ..με την οικογένειά σας ….με το παιδί σας ….
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ΣΩ.Π.Σ.Α. Ρόδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IPSC με κανονικά πυροβόλα όπλα: