Χ.Ακάρ: «Άδικη η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τον ελληνικό λαό! – Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει την Τουρκία»

Μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που αποκτάει το τουρκικό Ναυτικό, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα, για «μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» που μοναδικό στόχο έχουν να «φυλακίσουν» την Τουρκία.

Δήλωσε επίσης ότι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία είναι άδικη για τον ελληνικό λαό!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την παράταση έως τις 27 Αυγούστου της παράνομη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλαδή, η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Κατηγόρησε και την Γαλλία λέγοντας πως : «δεν έχει καμία δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και «άδικη» για τα συμφέροντα Ελλήνων και Αιγυπτίων.