Cabs.gr – Μια καινοτόμος υπηρεσία που ξεκίνησε από την Ρόδο και επεκτάθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια ταξί στη Ρόδο, έχουν δει στα περισσότερα οχήματα ένα τάμπλετ που χειρίζεται ο οδηγός. Τι προσφέρει όμως αυτό το τάμπλετ;

Αυτό είναι το τελευταίο αλλά κύριο κομμάτι μιας καινοτόμου πλατφόρμας την οποία επιμελήθηκαν επαγγελματίες που συγκροτούν την δυναμική ομάδα της Ροδίτικης  εταιρίας Trinity Vision και εργάστηκαν σκληρά ώστε να επιμεληθούν μια υπηρεσία που ωφέλησε την Ρόδο και τον τουρισμό. To rodosreport βρέθηκε κοντά τους για να σας παρουσιάσει την πλατφόρμα την οποία κατασκεύασαν.

Η υπηρεσία αυτή ονομάζεται cabs.gr και  αφορά τα ταξί της Ρόδου, με έμμεσο όφελος για την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό. Κίνητρο της υλοποίησης αυτής της εφαρμογής ήταν ο μεγάλος φόρτος εργασίας για τα ταξί τους καλοκαιρινούς μήνες και η όχι τόσο άμεση εξυπηρέτηση των τουριστών και των ντόπιων . Ο Συνεταιρισμός Ταξί της Ρόδου διαθέτει περίπου 300 ταξί και τη σαιζόν χρειάζεται σχεδόν τα διπλάσια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα επικεντρωνόταν στα ξενοδοχεία αλλά και το αεροδρόμιο με τη μαζική ζήτηση ταξί. Εκεί έρχεται το cabs. gr

cabs2

Η καθυστέρηση ήταν μεγάλη με το τηλεφωνικό κέντρο να παίρνει φωτιά και τους ρεσεψιονίστ να αναμένουν κατά μέσο όρο 8 λεπτά μέχρι να βγάλουν γραμμή και άλλα τόσα μέχρι να φθάσει το πλησιέστερο ταξί στο ξενοδοχείο για τον πελάτη. Το ίδιο συνέβαινε και στο αεροδρόμιο.  Το cabs.gr μέσα από ένα απλό σύστημα για τον οδηγό ταξί και τον υπάλληλο της ρεσεψιόν, πρόσφερε δυο σημαντικά πράγματα για τα ταξί. Πρώτον καλύτερη διαχείριση του στόλου ταξί, εφόσον πλέον γνωρίζουν οποιαδήποτε στιγμή που βρίσκεται το κάθε όχημα, αν είναι ελεύθερο ή κατειλημμένο,  και δεύτερον κέρδισαν περίπου 20 % περισσότερης δουλειάς που πριν έχαναν. Τώρα ο χρόνος αναμονής για το ξενοδοχείο είναι περίπου 2 δευτερόλεπτα ενώ το τηλεφωνικό κέντρο ελευθερώθηκε για να εξυπηρετεί καλύτερα τους κάτοικους του νησιού.. 

Στην ουσία η καινοτομία του cabs.gr, εντοπίζεται στο ότι εστιάζει στον τουριστικό τομέα και προσφέρει λύσεις αποφόρτισης της αναμονής στο τηλεφωνικό κέντρο. Πλέον τα ξενοδοχεία έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν ταξί, παρακάμπτοντας το τηλεφωνικό κέντρο και πατώντας απλά ένα κουμπάκι στον υπολογιστή.  Η κλήση με τον ίδιο τρόπο φαίνεται στο τάμπλετ του πλησιέστερου οδηγού, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει και να την λάβει ο επόμενος.

images (3)

To cabs.gr εφαρμόστηκε τους δυο τελευταίους μήνες της προπέρσινης σαιζόν, ολόκληρη την περσινή σαιζόν κατά την οποία εξυπηρέτησε περίπου 350.000 κλήσεις μέχρι σήμερα και έχει παρουσιαστεί με νούμερα αύξηση 20 % της δουλειάς στους οδηγούς ταξί.

Η υπηρεσία με ναυαρχίδα τη Ρόδο απ’ όπου ξεκίνησε και ο σταθμός ταξί της Ρόδου θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον οργανωμένους, επεκτάθηκε στην Κω, στην Κέρκυρα και στην Κρήτη στην Χερσόνησο, την Ελούντα, τον Άγιο Νικόλαο ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.. Σε πανελλαδικό επίπεδο φέτος υπολογίζεται ότι οι κλήσεις θα ξεπεράσουν το  ένα εκατομμύριο.

Οι λειτουργίες της πλατφόρμας cabs.gr έχουν εστιάσει στην online κλήση ταξί  από ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρησιακούς πελάτες, αυτόματη ανάθεση και διαχείριση εταιρικών κλήσεων από τουριστικά πρακτορεία, αυτόματη τιμολόγηση, και διαχείριση pre-booking κρατήσεων και η όλη κατασκευή δεν έχει γίνει με κόστος ενός αστρονομικού ποσού.

Αρχικά η εφαρμογή ήταν στον τουριστικό τομέα, αλλά πλέον οι αναβαθμίσεις που γίνονται έχουν στόχο να προσφέρουν στον ιδιώτη την ίδια ευκολία και έχει ήδη βγει εφαρμογή για android, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βγει και για ios. Πλέον οι ιδιώτες μπορούν να καλέσουν διαδικτυακά ταξί. Επιτρέπεται πλέον στο χρήστη να καλέσει ταξί και να πάρει άμεση απάντηση σε μερικά δευτερόλεπτα,  καθώς και πληροφορίες σχετικά με την απόσταση και τον αριθμό του οχήματος.

rhodes-taxi-smartphone-app

 Ήταν μεγάλη μας χαρά να βρεθούμε κοντά στους Ροδίτες  επαγγελματίες που κατασκεύασαν  αυτή την πλατφόρμα, καινοτομώντας στην εφαρμογή της στον τουριστικό κλάδο. Πλέον εφαρμόζεται στις περίπου 1500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου και ευχόμαστε σύντομα κάθε τουριστικός προορισμός ακολουθώντας την ναυαρχίδα του τουρισμού, να χρησιμοποιήσει το cabs.gr !

rodosreport.gr

 

Pin It on Pinterest